Θεσσαλονίκη: Ξεκινά σήμερα (14/9) το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Ανοίγει σήμερα 14/9) τις πύλες του το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ με σύνθημα «Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, “ για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη”( Ναζίμ Χικμέτ)» ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ, με τίτλο «Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι νεκροί μας, απαντάμε βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής», θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις ενώ στο Στέκι Πολιτισμού, και τις τρεις μέρες, θα υπάρχει εικαστική έκθεση με τίτλο «Κάτω από τον ίδιο ουρανό», όπου η καλλιτεχνική ομάδα FireArt παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα μελών της για τον πόλεμο.

Αύριο θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Φωτογραφίζοντας την πόλη μου», και το προσεχές Σάββατο οργανώνεται έκθεση φοιτητών Εικαστικού ΑΠΘ και άλλων νέων καλλιτεχνών, με τίτλο «Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».
Στον χώρο του Φεστιβάλ θα φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, έκθεση αφιερωμένη στα 55 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ, ενημερωτικά περίπτερα για θεραπευτικά προγράμματα και προγράμματα πρόληψης ενώ το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα θα έχουν οι μικροί φίλοι του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ.

Σήμερα, στις 20.00, οργανώνεται συζήτηση, με θέμα «Νέο Αντεργατικό Νομοσχέδιο: όταν η αδικία γίνεται νόμος, η οργάνωση της πάλης και η αντεπίθεση γίνεται καθήκον» και αύριο, την ίδια ώρα, σε εκδήλωση με θέμα « Λαϊκή Συσπείρωση ισχυρή, το πραγματικό δέος στην αντίπαλη πολιτική» θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Γ.Π. της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Θεσσαλονίκης και μέλος του Γ.Π. της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διάφορες συναυλίες, με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να ανοίγει σήμερα την «αυλαία», αύριο εμφανίζονται η Πέγκυ Ζήνα, ο Μπάμπης Στόκας και η Μαρίνα Σάττι και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί η Νατάσσα Μποφίλιου.

Παράλληλα, λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις καταστροφικές για το λαό πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, οι οργανώσεις περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στέκονται αλληλέγγυοι στους πληγέντες και προχωρούν -μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών- και στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που θα λειτουργεί και τις τρεις μέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ