Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν σήμερα (10/7) οι θερινές εκπτώσεις

θερινές εκπτώσεις

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις στην Θεσσαλονίκη.

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων θα ξεκινήσει από τις 10 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της περιόδου των εκπτώσεων, την Κυριακή 16 Ιουλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11:00 έως 20:00.

Οι καταναλωτές καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί στις αγορές τους, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη παραπλάνηση και να προσέχουν να αναγράφονται οι τιμές του προϊόντος πριν αλλά και μετά την έκπτωση.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται. Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi