Μπιμπίλας: Καταγγέλλει πασίγνωστο σήριαλ ότι δεν πληρώνει ηθοποιούς και τους ανταμείβει με φαγητό και μεταφορικά

Σε μια δημόσια καταγγελία προχώρησε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook κατήγγειλε παραγωγή πασίγνωστου τηλεοπτικού σήριαλ ότι προσλαμβάνει αμισθί νεαρούς ηθοποιούς, ανταμείβοντάς τους με φαγητό και εξασφαλίζοντάς τους τη μεταφορά από και προς το γύρισμα.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας και στην εκπομπή “Γειά σου” εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη.

«Ήρθε σαν πληροφορία από σπουδαστές δραματικών σχολών και πήρα και κάποια τηλέφωνα και έμαθα ότι όντως εστάλη κάποιο μέιλ ή τηλεφωνήθηκαν κάποιοι άνθρωποι για να βρεθούν σπουδαστές που θα κάνουν σε ένα συγκεκριμένο σήριαλ – δεν θα πω ούτε το όνομα ούτε το κανάλι ούτε την εταιρεία παραγωγής – μικρούς ρόλους με μόνη ανταπόδοση η γνωριμία, το φαγητό το μεσημέρι και τη δωρεάν μετακίνηση», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, εμείς θα το προωθήσουμε στην επιθεώρηση εργασίας για να δούμε εάν όντως συμβαίνει. Άλλο παρόμοιο είναι ότι μεταβλήθηκαν οι κομπάρσοι σε ηθοποιούς μικρών ρόλων. Έχουν ανοίξει αυτά τα γραφεία μικρών ρόλων και παίρνουν τη δουλειά των επαγγελματιών ηθοποιών άνθρωποι που θέλουν για βιοπορισμό να κάνουν και κάτι άλλο», είπε σε άλλο σημείο.

«Εμείς ζητάμε συλλογικές συμβάσεις παντού, διότι το πράγμα σε σχέση με τις αμοιβές είναι χαώδες. Μπαίνει όποιος να ‘ναι μέσα στο επάγγελμα και γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Εάν αυτά ισχύουν, δεν είναι περίεργο; Τους βάζουν το ένσημο του κανονικού ηθοποιού και έρχονται και εγγράφονται στο Σωματείο.

Πρόκειται για μία επιτυχημένη σειρά που αρκετοί πρωταγωνιστές ασχολούνται ήδη με το θέμα για να δουν εάν ισχύει. Εγώ εάν αντιλαμβανόμουν κάτι τέτοιο, θα διαμαρτυρόμουν και θα έβαζα κάποιους όρους», κατέληξε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi