Κώστας Βορίδης: Σκηνοθέτης του Survivor All Star ο αδερφός του Μάκη Βορίδη

Κώστας και Μάκης Βορίδης

Μίλησε για την σχέση του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Κώστας Βορίδης παραχώρησε συνέντευξη στη Σάσα Σταμάτη και την Secret και μίλησε για τα όνειρά του, αλλά και για την σχέση του με τον αδερφό του.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, είναι ο αδερφός του επιτυχημένου τηλεοπτικού σκηνοθέτη που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τιμόνι του Survivor All Star.

Πώς αποφάσισες να γίνεις σκηνοθέτης;

“Από πιτσιρικά, από 12-13 ετών, µε τράβαγε πολύ το σινεµά και πήγαινα και έβλεπα πάρα πολλές ταινίες στον κινηµατογράφο. Στη συνέχεια µπήκα στη Νοµική, που δεν µου άρεσε πολύ, οπότε παράλληλα γράφτηκα στη Σχολή Σκηνοθεσίας Σταυράκου. Εκεί κατάλαβα ότι µου ταίριαζε πάρα πολύ αυτός ο χώρος.

Μάλιστα, το τέλος των σπουδών µου συνέπεσε µε το άνοιγµα της ιδιωτικής τηλεόρασης, οπότε προέκυψε πολύ µεγάλη ανάγκη για νέους ανθρώπους, προκειµένου να στελεχώσουν τα ιδιωτικά κανάλια. Ξεκίνησα σιγά-σιγά ως floor manager, βοηθός σκηνοθέτη και έπειτα από πέντε χρόνια περίπου άρχισα να κάνω σκηνοθεσία και τηλεοπτικά προγράµµατα”.

Αυτή τη στιγμή σε πετυχαίνουμε στον Άγιο ∆οµίνικο, σε ένα πρόγραµµα που έχει τεράστια επιτυχία. Είναι δύσκολο να είσαι εκεί σκηνοθέτης;

“Η βασική δυσκολία είναι ότι είναι μια μεγάλη παραγωγή, όπου πρέπει να συνεργαστείς και να συντονιστείς µε πάρα πολύ κόσμο. Και περισσότερο αναφέρομαι στους παίκτες, οι οποίοι ζουν σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει να διαχειριστείς αυτό το έμψυχο υλικό, μέσα από το οποίο κάθε μέρα προκύπτουν απρόβλεπτες εξελίξεις”.

Είσαι παντρεμένος µε την Αλεξάνδρα Γκόνου. Σου λείπει η οικογένειά σου;

“Μου λείπει, αλλά σε 20 ημέρες θα έρθει η σύζυγός µου εδώ”.

Σε ενδιέφερε ποτέ η πολιτική;

“Όχι, µόνο στο σχολείο ήγουν στο 15µελές”.

Οι σχέσεις µε τον αδελφό σου πώς είναι;

“Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και τον θαυμάζω για όλα αυτά που έχει καταφέρει και για το μυαλό του”.

Έχετε τέσσερα χρόνια διαφορά. Όταν ήσασταν πιτσιρίκια, µαλώνατε;

“Λίγο, μερικές φορές, µε αυτά τα παιδικά, «µου πήρες την µπάλα, σου πήρα την µπάλα» κ.λπ.”.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

“Το όνειρό µου είναι να φτιαχτεί μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούν να ανακαλύπτουν έξυπνες ιδέες, καινοτόμες, για δημιουργία τηλεοπτικού περιεχομένου, κοινώς νέων φορµάτ, καθώς υπάρχει µεγάλη έλλειψη νέων ιδεών στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και στην εγχώρια”.

Ποιος είναι ο Κώστας Βορίδης;

“Ο 53χρονος δημιουργός ξεκίνησε ως βοηθός σκηνοθέτη το 1995 στα «Άλλα κόλπα» µε τον Βλάσση Μπονάτσο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατοµµυριούχος» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει τα ριάλιτι Bar, Φάρµα, Survivor (µε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου), Η Στιγµή της Αλήθειας στον ΑΝΤ1 µε παρουσιάστρια την Ευγενία Μανωλίδου, όπως επίσης το πρώτο GNTM, το Dancing with the stars, το The Voice και άλλα επιτυχηµένα concepts”.