Μάκης Δελαπόρτας: “Μετά από 100 χρόνια δεν θα ενδιαφέρει κανέναν με ποιον κοιμόταν η Ρένα Βλαχοπούλου”

Δελαπόρτας

Μετά από 100 χρόνια δεν θα ενδιαφέρει κανέναν με ποιον κοιμόταν η Βλαχοπούλου

Kαλεσμένος της Ελένης Μενεγάκη ήταν σήμερα (4/3) ο Μάκης Δελαπόρτας και μεταξύ άλλων μίλησε για τη νέα του συνεργασία με την εφημερίδα «Το Βήμα».

Από την Κυριακή 9 Απρίλιου «Το Βήμα της Κυριακής» προσφέρει αποκλειστικά στους αναγνώστες του μια συλλεκτική σειρά, με την υπογραφή του Μάκη Δελαπόρτα.

Η πρώτη θα είναι οι «Μεγάλοι Έλληνες κωμικοί»: Πρώτος τόμος – Ρένα Βλαχοπούλου. «Εγώ ξεκίνησα με το θέατρο και με τους μεγάλους ηθοποιούς. Οι άνθρωποί αυτοί εκτίμησαν πως δεν μετέφερα τίποτα από αυτά που άκουγα.

Η Αλίκη ήταν η πρώτη που με εμπιστεύτηκε και μου είπε πως ‘εσύ θα κάνεις την βιογραφία μου’. Είχε δει κάτι κείμενα μου και της άρεσαν. Και μετά συνέχισα με τη Ρένα Βλαχοπούλου».

Ο Μάκης Δελαπόρτας ανέφερε επίσης πως γνωρίζει πράγματα για τους ανθρώπους που έχει γράψει την βιογραφία τους, τα οποία δεν πρόκειται να μοιραστεί ποτέ καθώς θεωρεί πως αυτά δεν θα ενδιαφέρουν μετά από χρόνια.

«Κάποια πράγματα θα τα πάρω μαζί μου και δεν θα πω τίποτα. Πολλές φορές μπορεί να πεις κάτι που δεν έπρεπε. Για παράδειγμα στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, μπορεί κάποιες φορές να είχε πιεί ένα παραπάνω ποτήρι και να έλεγε πράγματα, και του έλεγα να σταματήσει.

Αυτό προφανώς δεν το κάνουν όλοι, καθώς σκέφτονται πως με ένα σκάνδαλο μπορεί να ακουστούν. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό. Μετά από 100 χρόνια δεν θα ενδιαφέρει κανέναν με ποιον κοιμόταν η Βλαχοπούλου αλλά η πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο».

Σύμφωνα με τον Μάκη Δελαπόρτα, οι περισσότεροι κωμικοί ηθοποιοί ήταν πολύ κλειστοί και μελαγχολικοί.