Πέντε πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος»

Χάρι Πότερ

Εκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 2001

Στις καρδιές των φανς του Χάρι Πότερ βρίσκεται η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», καθώς αυτή ήταν η αρχή ενός ατέλειωτου ταξιδιού στον μαγικό κόσμο του Χόγκουαρτς.

Ενώ πολλοί θαυμαστές γνωρίζουν καλά τον μαγικό κόσμο του franchise, υπάρχουν μερικά λιγότερο γνωστά γεγονότα σχετικά με την πρώτη δόση της σειράς ταινιών του Harry Potter.

Ακολουθούν πέντε πληροφορίες που πιθανώς δεν γνωρίζατε για την ταινία:

Το δίλημμα με τα πράσινα μάτια του Daniel Radcliffe

Στα βιβλία της J.K. Rowling, ο Harry περιγράφεται να έχει φωτεινά πράσινα μάτια, ένα βασικό γνώρισμα που είναι ζωτικής σημασίας για την ταυτότητα του χαρακτήρα. Ωστόσο, ο Daniel Radcliffe, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Harry, έχει μπλε μάτια. Για να παραμείνει πιστός στο αρχικό υλικό, ο Radcliffe φορούσε πράσινους φακούς επαφής καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων ολόκληρης της σειράς.

Η αντισυμβατική οντισιόν του Robbie Coltrane

Ο Robbie Coltrane, που υποδύθηκε τον ευγενικό γίγαντα Rubeus Hagrid, είχε μια αντισυμβατική οντισιόν για τον ρόλο. Αντί για μια παραδοσιακή ανάγνωση, ο Coltrane απλά μπήκε στην αίθουσα και είπε: «Θα παίξω αυτόν τον χαρακτήρα ως έναν ευγενικό, πατρικό και ευγενικό γίγαντα». Η προσέγγισή του είχε απήχηση στους δημιουργούς της ταινίας, οδηγώντας στην επιτυχημένη επιλογή του για τον ρόλο.

Το Εξπρές του Χόγκουαρτς

Το εμβληματικό Εξπρές του Χόγκουαρτς αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ταινίας, μεταφέροντας τους μαθητές στο μαγικό σχολείο. Τα εξωτερικά πλάνα του τρένου γυρίστηκαν χρησιμοποιώντας το πραγματικό ατμοκίνητο τρένο Jacobite Steam Train στη Σκωτία, το οποίο εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Fort William και Mallaig. Το ταξίδι κατά μήκος της γραμμής West Highland Line έχει γίνει έκτοτε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο για τους λάτρεις του Χάρι Πότερ.

Η έμπνευση της πραγματικής ζωής του Fluffy

Ο Fluffy, ο τρικέφαλος σκύλος που φυλάει την καταπακτή που οδηγεί στη Λίθο του Μάγου, εμπνεύστηκε από ένα πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας, γνωστό ως Κέρβερος. Ο Κέρβερος είναι το μυθικό τέρας με τα τρία κεφάλια που φυλάει την είσοδο του Κάτω Κόσμου. Οι σκηνοθέτες θέλησαν να να ζωντανέψουν αυτό το μυθικό πλάσμα, με αποτέλεσμα τον αξιομνημόνευτο και ελαφρώς τρομακτικό Fluffy.

Ο αρχικός τίτλος

Ενώ οι περισσότεροι θαυμαστές γνωρίζουν την ταινία ως «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», ο τίτλος άλλαξε σε «Ο Χάρι Πότερ και η Πέτρα του Μάγου» για την κυκλοφορία στις ΗΠΑ. Η αλλαγή έγινε επειδή οι εκδότες πίστευαν ότι οι Αμερικανοί αναγνώστες μπορεί να μην ήταν εξοικειωμένοι με τον όρο «φιλοσοφική λίθος». Παρά την αλλαγή του τίτλου, η ουσία της ιστορίας παρέμεινε αμετάβλητη, γοητεύοντας το κοινό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Πηγή φωτό: Instagram (harrypotter)

Πηγή: watchandchill