Φίνος Φιλμ: Το αφιέρωμα στον Ντίνο Δημόπουλο που γεννήθηκε σαν σήμερα

Ενα ξεχωριστό αφιέρωμα στη μνήμη του Ντίνου Δημόπουλου, που γεννήθηκε σαν σήμερα, δημιούργησε και μοιράστηκε η Φίνος Φιλμ.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος γεννήθηκε το 1921 και εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο επίσημος λογαριασμός της Finos Film στο Ιnstagram ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο έχει συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές από ελληνικές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης αναφέρεται: «Πολυπράγμων καλλιτέχνης και δημιουργός, με οξυδερκή ματιά και ευγενές παρουσιαστικό, ο Ντίνος Δημόπουλος ισορροπούσε πάντα ανάμεσα στο καλλιτεχνικό και το εμπορικό σινεμά, έχοντας πάντα για πυξίδα το όραμα για ποιοτικό ελληνικό κινηματογράφο. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας, δημιούργησε δεκάδες ταινίες που συνδύασαν την εμπορικότητα με την τέχνη και την αισθητική και σήμερα συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα της ελληνικής φιλμογραφίας».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1921 και τον θυμόμαστε μέσα από μαγικές στιγμές ταινιών που σκηνοθέτησε στην Φίνος Φιλμ. Η μουσική του αφιερώματος ανήκει στον Σταύρο Ξαρχάκο από την ταινία “Αμόκ”».