Φίνος Φιλμ: Το χιουμοριστικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Φινος Φιλμ Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Μοναδικά στιγμιότυπα από γνωστές ελληνικές ταινίες

Σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού (1798-1857), έχει οριστεί από το 2017 η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Με τον δικό της τρόπο, η Φίνος Φιλμς τίμησε τη μέρα, δημιουργώντας σχετικό βίντεο, με τον πλέον συνηθισμένο τρόπο που το κάνει τον τελευταίο χρόνο.

Το κλιπ που δημοσιεύτηκε μέσα από το Instagram της εταιρείας παραγωγής, είναι ένα ποτ πουρί με σκηνές από τις ταινίες: «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Τζένη Τζένη», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Λόλα», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Οι Κληρονόμοι», «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», «Η Δίκη των Δικαστών», «Το Δόλωμα», «Το Λεβεντόπαιδο», «Το Ξύλο Βγήκε απ΄τον Παράδεισο», «Η Ρένα είναι Οφσάιντ», «Δεσποινίς Διευθυντής» και «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια».

Στη λεζάντα, γράφει: «Η ελληνική γλώσσα έχει συνδεθεί με την παγκόσμια σκέψη σε όλα τα είδη λόγου, της τέχνης, του θεάτρου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και μάλιστα με μοναδική διανοητική ένταση. Δεν αιχμαλωτίζεται και δεν πειθαρχείται. Είναι ευέλικτη και διαθέτει τόσο λεπτές αποχρώσεις νοημάτων που την κάνουν απλά.. μοναδική! Σήμερα γιορτάζουμε την ελληνική μας γλώσσα με ξεκαρδιστικές σκηνές από ταινίες. H 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο εορτασμός της επιδιώκει να αναδείξει τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, όπως αυτός αποδεικνύεται από την ιστορικότητα και τη διαχρονικότητα της».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Διαβάστε επίσης  Κώστας Βουτσάς: Το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του