Η Φίνος Φιλμ καλωσορίζει το 2024 με την Γεωργία Βασιλειάδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Φινος Φιλμ

Οι επικές ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου

Η Φίνος Φιλμ υποδέχεται το νέο έτος με ένα βίντεο γεμάτο ατάκες που έχουν μείνει στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και με ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου.

Η εταιρεία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο ανήμερα Πρωτοχρονιάς, όπου ήταν και η μέρα γέννησης της εκπληκτικής ηθοποιού.

Η Φίνος Φιλμ έστειλε ευχές για μια καλή χρονιά, τιμώντας ταυτόχρονα τη μνήμη της σπουδαίας ηθοποιού, Γεωργίας Βασιλειάδου.

Μεταξύ άλλων στο χιουμοριστικό βίντεο, βλέπει κανείς σκηνές από ταινίες, στις οποίες είχε συμμετάσχει, όπως τα «Η Ωραία των Αθηνών», «Η Καφετζού», «Η Θεία από το Σικάγο», «Ο Κλέαρχος, η «Μαρίνα και ο Κοντός» , «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» και «Η Κυρά μας η Μαμμή».

Η λεζάντα της ανάρτησης γράφει : «Καλό μήνα και Καλή Χρονιά φίλες και φίλοι!

Η πιο αγαπημένη «θεία» του ελληνικού κινηματογράφου γεννήθηκε η Πρωτοχρονιά του 1897 και μεγάλωσε στην Κυψέλη μαζί με τα εννιά της αδέλφια.

Δεν είχε βελούδινη παιδική ζωή, αφού δούλευε από την ώρα της για να βοηθήσει την οικογένεια. Τόλμησε να κυνηγήσει το όνειρό της σπουδάζοντας φωνητική, συνέχισε με δειλά βήματα στο θέατρο και σύντομα αποσύρθηκε για να μεγαλώσει την κόρη της.

Ήταν πια 49 ετών, όταν ο Σακελλάριος και ο Φίνος της εμπιστεύτηκαν ρόλους που θα έμεναν στην ιστορία. Η Βασιλειάδου μέσα σε 15 χρόνια έχτισε μια κινηματογραφική προσωπικότητα που ογδόντα χρόνια συζητιέται ακόμα, ενώ η ίδια κέρδισε δικαιωματικά τον τίτλο της “βασίλισσας της κωμωδίας”».