6 συμβουλές για τις έγκυες γυναίκες στον καύσωνα

Οι μέρες με καύσωνα είναι ακόμα πιο ανυπόφορες για τις έγκυες, ειδικά αυτές που διανύουν τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης τους.

To σώμα εργάζεται σκληρά στην εγκυμοσύνη για να μεγαλώσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο και όταν παράλληλα καλείται να προσαρμοστεί στις υψηλές θερμοκρασίες ζορίζεται ακόμα περισσότερο.

Οι πιθανότητες να νιώσετε ζάλη, λιποθυμία, ναυτίες και πονοκεφάλους αυξάνονται τις μέρες με καύσωνα. Τι πρέπει να προσέξετε; Ακολουθούν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τη ζέστη και να παραμείνετε υγιείς όσο διαρκεί η πολλή ζέστη.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και μείνετε σε δροσερό περιβάλλον

Είτε διανύετε το πρώτο, είτε το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, προτιμήστε τις μέρες με καύσωνα να μείνετε στο σπίτι ή σε οποιοδήποτε άλλο δροσερό περιβάλλον. Αποφύγετε την έκθεση στη ζέστη και τις μεσημεριανές ώρες και δραστηριότητες που αυξάνουν τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία του σώματος.

Κάντε ένα μπάνιο με χλιαρό νερό

Ένα μπάνιο με χλιαρό νερό θα σας δροσίσει και θα σας χαλαρώσει. Μην πέσετε στην παγίδα να κάνετε ντουζ με κρύο νερό καθώς μπορεί προσωρινά να δροσιστείτε, μετά όμως το πιθανότερο είναι να νιώσετε ότι ζεσταίνεστε ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης  Αντηλιακό προσώπου: Πώς θα διαλέξετε το σωστό

Προστατέψτε το δέρμα σας

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε στον ήλιο. Το δέρμα την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πιο ευαίσθητο η χρήση και ανανέωση αντηλιακού θα μειώσει τις πιθανότητες να εμφανίσετε μέλασμα, την κατά τόπους δηλαδή υπέρχρωση του δέρματος.

Γνωρίζετε τα συμπτώματα της εξάντλησης από τη ζέστη

Αυτά είναι: ζαλάδα, απώλεια όρεξης για φαγητό, έντονη εφίδρωση, κράμπες στα πόδια, τα χέρια και το στομάχι, γρήγορη αναπνοή, έντονη δίψα, θερμοκρασία σώματος άνω του 38.

Πίνετε πολύ νερό

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι έτσι και αλλιώς σημαντική την περίοδο της εγκυμοσύνης, ένα παραπάνω τις μέρες του καύσωνα. Έχετε πάντα μαζί σας ένα θερμός με δροσερό νερό και στοχεύστε στην κατανάλωση 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Τις μέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αποφύγετε να φάτε πικάντικα και βαριά φαγητά. Προτιμήστε τα μικρά και ελαφριά γεύματα και αυξήστε την κατανάλωση σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πηγή: mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφίας: pixabay