Οσα πρέπει να ξέρεις για τον σωστό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής

η φροντίδα για την ευαίσθητη περιοχή

Ακόμη και στα ταξίδια και τις διακοπές

Η ευαίσθητη περιοχή μας είναι ένα σημείο του σώματός μας που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, για να διατηρηθεί η ισορροπία στην μικροχλωρίδα της.

Η σωστή υγιεινή και φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής είναι απαραίτητη, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κολπικών λοιμώξεων και ενοχλήσεων.

Ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές, μπορείς να νιώσεις την αυτοπεποίθησή σου να απογειώνεται, διατηρώντας υγιή και προστατευμένη την ευαίσθητη περιοχή σου.

Πως θα το κάνετε σωστά

Ιδανικά, δεν χρειάζεται πλύσιμο περισσότερο από μια φορά την ημέρα. Χρησιμοποίησε ένα εξειδικευμένο καθαριστικό. Μη χρησιμοποιείς κοινά αφρόλουτρα. Ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς άρωμα και χωρίς σαπούνι είναι κάτι παραπάνω από επαρκές! Να θυμάσαι ότι το σαπούνι αφαιρεί μέρος του όξινου μανδύα του δέρματος, προκαλώντας ξηρότητα και ερεθισμούς. Προτίμησε ένα προϊόν που προστατεύει τη φυσική χλωρίδα της ευαίσθητης περιοχής.

Οχι στο σφουγγάρι

Καλύτερα όχι! Αρκούν τα χέρια σου. Το δέρμα της ευαίσθητης περιοχής είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να ερεθιστεί από την τραχιά επιφάνεια του σφουγγαριού. Επιπλέον, πάνω στα σφουγγάρια τείνουν να αναπτύσσονται μύκητες και βακτήρια. Επομένως, απόφυγέ τα για να μην κινδυνεύσεις από κάποια κολπική μόλυνση.

Πώς να μυρίζει ωραία η ευαίσθητη περιοχή

Μη χρησιμοποιείς άρωμα για την ευαίσθητη περιοχή! Τα αρωματικά πρόσθετα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. Η φυσική μυρωδιά του κόλπου δεν πρέπει να σε προβληματίζει! Αν πάλι παρατηρήσεις κάποια δυσοσμία, μην την καλύπτεις με κάποιο άρωμα. Ουσιαστικά, παραβλέπεις το πρόβλημα. Η δυσοσμία του κόλπου οφείλεται συχνά σε κάποια κολπική λοίμωξη, όπως η βακτηριακή κολπίτιδα, και η αντιμετώπισή της γίνεται με εξειδικευμένα προϊόντα.

Φροντίδα εκτός σπιτιού

Όταν δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο (π.χ. σε κάμπινγκ, ταξίδια κτλ.), χρησιμοποίησε μαντιλάκια για την ευαίσθητη περιοχή. Προτίμησε μαντιλάκια που δεν περιέχουν σαπούνι, λοσιόν, άρωμα ή δραστικές χημικές ουσίες. Επίλεξε ένα γυναικολογικά και δερματολογικά ελεγμένο προϊόν, βασισμένο σε φυσικά συστατικά.

Υγιεινή ευαίσθητης περιοχής κατά τη χρήση τουαλέτας

Μη σκουπίζεσαι ποτέ από πίσω προς τα εμπρός, καθώς έτσι μεταφέρεις εύκολα τα βακτήρια από τον πρωκτό στον κόλπο, προκαλώντας κολπικές λοιμώξεις!

Κατάλληλα εσώρουχα

Τα συνθετικά, στενά υφάσματα εμποδίζουν το δέρμα να αναπνεύσει επαρκώς, οδηγώντας σε αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην ευαίσθητη περιοχή. Προκαλούν επίσης τριβή, οδηγώντας σε ερεθισμούς και μικροτραυματισμούς του δέρματος. Δημιουργούν, επομένως, τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη κολπικών λοιμώξεων! Προτίμησε 100% βαμβακερά και άνετα εσώρουχα, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Αλλαγή σερβιέτας κάθε 2 – 4 ώρες

Η χρήση σερβιέτας για περισσότερες από 4 ώρες μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Άλλαζε επομένως σερβιέτα κάθε δύο έως τέσσερις ώρες, ώστε να αισθάνεσαι και να παραμένεις καθαρή. Το ίδιο ισχύει και για τα ταμπόν, τα οποία πρέπει να αλλάζεις τακτικά. Για τη βέλτιστη υγιεινή του κόλπου, μετά το πέρας της περιόδου μπορείς να κάνεις κολπικές πλύσεις με το Multi–Gyn Vaginal Douche and Τablets. Θα σε βολέψει το εργονομικά σχεδιασμένο πουάρ του, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα από διάφορες θέσεις.

Αποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αφαίρεσης των τριχών της ηβικής περιοχής. Το κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων είναι ότι προκαλούν ερεθισμούς και φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή. Αν επιλέγεις το ξύρισμα, φρόντιζε να αλλάζεις τακτικά ξυραφάκι και ξυρίσου ακολουθώντας τη φορά των τριχών. Αν εμφανιστεί ερεθισμός, η χρήση ενός φυσικού προϊόντος με καταπραϋντική δράση μπορεί να βοηθήσει.

Για να αισθάνεσαι διαρκώς σιγουριά και αυτοπεποίθηση, πρέπει η φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής σου να γίνει προτεραιότητά σου! Η σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής προάγει την ευεξία και κυρίως την καλή σου υγεία!

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: tlife