Κανέλα στο νερό του σφουγγαρίσματος – Το κόλπο με το διπλό… όφελος

σφουγγαρίστρα κουβάς σφουγγάρισμα

Λειτουργεί και σαν σπρέι ψεκασμού

Θέλετε και εσείς οι χώροι του σπιτιού σας να μοσχομυρίζουν σαν γλυκιά κανέλα αλλά δεν ξέρετε πως να το καταφέρετε; Υπάρχει ένα κόλπο που έχει γίνει viral στο TikTok και σας δείχνει τον τρόπο.

Το εν λόγω hack με την κανέλα στο νερό του σφουγγαρίσματος έχει μάλιστα και διπλό όφελος για εσάς. Εκτός του ότι θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα, συγχρόνως θα βοηθήσει αν έχετε θέμα με τα μυρμήγκια.

Συγκεκριμένα, το σφουγγάρισμα των πατωμάτων του σπιτιού με νερό κανέλας διώχνει τα μυρμήγκια από τις περιοχές που σφουγγαρίζετε λόγω της ευαίσθητης όσφρησής τους κι αυτό γιατί η μυρωδιά κανέλας είναι πολύ δυνατή γι’ αυτά και εξουδετερώνει τα ίχνη φερομόνης που αφήνουν πίσω τους τα μυρμήγκια.

Πώς θα το φτιάξετε

Για να δημιουργήσετε νερό με κανέλα για να σφουγγαρίσετε, ρίξτε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε μέσα μερικά ξυλάκια κανέλας. Αφήστε το νερό να πάρει βράση πριν το κατεβάσετε από την κουζίνα και στη συνέχεια αδειάστε το στον κουβά της σφουγγαρίστρας σας. Το διάλυμα θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο συμπυκνωμένο αιθέριο έλαιο κανέλας για να ενισχύσετε την απωθητική του δύναμη.

@homewithchristina Mopping with cinnamon. #cleantok #cleaningwithchristina #homewithchristina #cleaninghacks #cleaningtiktok #bugrepellent #naturalcleaning #naturalbugrepellent #cinnamon #mopping #moppingfloors ♬ Cooped Up / Return Of The Mack – Post Malone & Mark Morrison & Sickick

Όταν δημιουργείτε ένα διάλυμα σε μπουκάλι ψεκασμού με απωθητικό για τα μυρμήγκια νερό κανέλας, προσθέστε περίπου 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 1/2 φλιτζάνι νερό. Αλλά δεδομένου ότι έχετε ήδη ξυλάκια κανέλας στο νερό σφουγγαρίσματος, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο αιθέριο έλαιο. Σας τελείωσαν τα ξυλάκια ή το έλαιο κανέλας; Πασπαλίζοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα κανέλας σε μορφή σκόνης στο νερό λειτουργεί εξίσου καλά.

Ρίξτε το ζεστό νερό που αχνίζει σε έναν κουβά και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να σφουγγαρίσετε τα πατώματά σας. Όταν τελειώσετε, απλά αφήστε τα πατώματά σας να στεγνώσουν στον αέρα. Ολόκληρο το σπίτι σας θα πρέπει να μυρίζει απίστευτα! Και, φυσικά, θα έχετε ξεφορτωθεί και τα μυρμήγκια.

Πηγή: newsbeast

Πηγή φωτό: envonto.com