Το λάθος που κάνουμε στον καθαρισμό προσώπου

πρόσωπο γυναίκα καθαρισμός

Η καθημερινή ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα λαμπερό δέρμα

Η καθαρισμός είναι αρκετά σημαντικός στην καθημερινότητά μας, καθώς αποτελεί το νούμερο ένα κανόνα για τη σωστή φροντίδα του προσώπου.

Μάλιστα, είναι απαραίτητο, ο καθαρισμός να γίνεται πρωί – βράδυ όσο βαρετό ή μονότονο και να ακούγεται. Αρκούν 3 λεπτά δύο φορές τη μέρα, για να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου και να λάμψει.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι κάτι που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα. Ειδικότερα ο βραδινός καθαρισμός δεν θα πρέπει να ξεχνιέται, καθώς το βράδυ τα κύτταρα του δέρματος αναπλάθονται γρηγορότερα. Με τον καθαρισμό διευκολύνεται αυτήν η φυσική διαδικασία, αφού με τον καθαρισμό αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου σας το δέρμα αναζωογονείται και ρυθμίζεται το pH σας. Αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου που συμβάλλει στην διατήρηση της νεότητάς της επιδερμίδας σας, σύμφωνα με τους skincare experts.

Το λάθος στον καθαρισμό προσώπου

Όταν λοιπόν ξυπνάτε το πρωί και χρησιμοποιείτε καθαριστικά προσώπου και τρίβετε το δέρμα σας τότε χαλάτε όλη αυτή τη σκληρή δουλεία που έχει κάνει ο οργανισμός σας ενώ κοιμάστε.

Είναι προτιμότερο λοιπόν να χρησιμοποιείτε μία πετσέτα, στην οποία έχετε ρίξει λίγες σταγόνες νερού και να καθαρίσετε τοπικά το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα για να ενισχύσετε την ενυδάτωση. Προτιμήστε να καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο, έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει.

Σίγουρα ο σωστός καθαρισμός και η καθημερινή ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα.

Μάλιστα, αυτή την οδηγία με τον πρωινό καθαρισμό την ακολουθούν πολλές σταρς. Αναμεσά τους και η Salma Hayek, η οποία έχει δηλώσει ότι ποτέ δεν πλένετε το πρωί γιατί πιστεύει ότι κάνει κακό στην επιδερμίδα της. Ωστόσο, όπως η ίδια έχει πει, πλένει πολύ καλά το πρόσωπό της το βράδυ και το πρωί απλά το ενυδατώνει.

Και μη ξεχνάτε! Εκτός από τον καθαρισμό προσώπου, σημαντική είναι και η χρήση των απολεπιστικών προϊόντων, τα οποία ανανεώνουν το δέρμα και το κάνουν λείο. Αυτό δεν εντάσσεται στον καθημερινό καθαρισμό, όμως μπορεί να γίνεται μία με δύο φορές την εβδομάδα για ένα λαμπερό κι όμορφο δέρμα!

Πηγή: healthstories.gr

Πηγή φωτογραφίας: pixabay