Βρέθηκε στον Αμαζόνιο το μεγαλύτερο είδος φιδιού στον πλανήτη

φίδι

Μπορεί να φτάσει τα 7,5 μέτρα και να ζυγίζει σχεδόν 500 κιλά

Βρέθηκε στον Αμαζόνιο το μεγαλύτερο είδος φιδιού στον πλανήτη, το οποίο παράλληλα είναι και το πιο βαρύ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες που το ανακάλυψαν, το φίδι που είναι ένα είδος γιγάντιου ανακόντα, μπορεί να φτάσει τα 7,5 μέτρα και να ζυγίζει σχεδόν 500 κιλά.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστά τέσσερα είδη ανακόντα, με το μεγαλύτερο – το πράσινο ανακόντα – να κατοικεί σε τροπικά μέρη της Νότιας Αμερικής, όπως τους ποταμούς Αμαζονιο, Ορινόκο και Εσεσίμπο.

Αυτά τα ανακόντα, που βρίσκονται στα ποτάμια και τους υγροτόπους της Νότιας Αμερικής, είναι γνωστά για την αστραπιαία ταχύτητά τους και την ικανότητά τους να σκοτώνουν το θήραμά τους, τυλίγοντάς το, πνίγοντας το και καταπίνοντάς το ολόκληρο.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη που διήρκησε για δεκαετίες αποκάλυψε ότι το πράσινο ανακόντα είναι γενετικά δύο διαφορετικά είδη. Ερευνητές που συνεργάστηκαν με τους ιθαγενείς Waorani συνέλαβαν και μελέτησαν αρκετά δείγματα του βόρειου πράσινου ανακόντα (Eunectes akayima) στην περιοχή Bameno στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ.

Διαβάστε επίσης  Viral βίντεο: Ανδρας δίνει νερό σε διψασμένο φίδι

Το είδος βρέθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για τη σειρά Disney+ του National Geographic Pole to Pole με τον Will Smith.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν αρκετά ανακόντα που ανήκουν στο νέο είδος να «παραμονεύουν στα ρηχά, περιμένοντας τη λεία τους» καθώς έκαναν κουπί με κανό στον Αμαζόνιο.

«Το μέγεθος αυτών των πλασμάτων ήταν απίστευτο – ένα θηλυκό ανακόντα που συναντήσαμε είχε το εκπληκτικό μήκος των 6,3 μέτρων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συγγραφέας της μελέτης Bryan Fry από το Πανεπιστήμιο του Queensland. «Υπάρχουν ανεπίσημες αναφορές από τον λαό Waorani για άλλα ανακόντα στην περιοχή που έχουν μήκος μεγαλύτερο από 7,5 μέτρα και ζυγίζουν περίπου 500 κιλά», ανέφερε ο δρ Fry.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: envanto.com