Ρωσία: Προβοκάτσια της Δύσης βλέπει Ρώσος αξιωματούχος στην υπόθεση Ναβάλνι

Ναβάλνι

Οι Ρώσοι τονίζουν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή

Ρωσία: Ο αρχηγός της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σύμφωνα με το οποίο ειδικές δυνάμεις της Δύσης βρίσκονται πίσω από την δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το πρακτορείο Ria.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν ενδείξεις δηλητηρίασης στον Ναβάλνι αφότου αδιαθέτησε ενώ βρισκόταν στην Σιβηρία τον περασμένο μήνα.

Οι δηλώσεις του Ναρίσκιν έγιναν μια ημέρα αφότου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε με ουσία που ανήκει στην οικογένεια νευροτοξικών παραγόντων Novichoc.

Ο Ναρίσκιν αναφερόμενος στις δηλώσεις της Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η εκδοχή του Βερολίνου για την δηλητηρίαση του Ναβάλνι δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις.

Τόσο το πρακτορείο TASS όσο και το πρακτορείο Ria Novosti, μεταδίδουν ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν έκανε τις δηλώσεις αυτές σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκάσνεκο, ο οποίος σήμερα ισχυρίσθηκε ότι διαθέτει στοιχεία που προέκυψαν από υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ του Βερολίνου και της Βαρσοβίας, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η υπόθεση της δηλητηρίασης του Ναβάλνι είναι κατασκευασμένη και ότι θα παραδώσει τα στοιχεία αυτά στην ρωσική FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).

Διαβάστε επίσης  Σοκάρουν τα βίντεο από πτώση λεωφορείου σε ποτάμι στη Ρωσία - 7 νεκροί

«Εάν ο πρόεδρος Λουκασένκο το δήλωσε αυτό, σημαίνει ότι είχε τους λόγους του. Από την πλευρά μου δεν αποκλείω καθόλου κάτι τέτοιο» , δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Λουκασένκο, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti για το ίδιο θέμα : «Ο Λουκασένκο μόλις έκανε δηλώσεις γι’ αυτό το θέμα. Είπε ότι το υλικό ( την υποκλαπείσα συνομιλία-σ.σ) θα την παραδώσει στην FSB. Αλλά στοιχεία προς το παρόν δεν υπάρχουν».

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο είπε στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, στο Μίνσκ ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Λευκορωσίας υπέκλεψε συνομιλία της Βαρσοβίας και του Βερολίνου, η οποία διαψεύδει τις δηλώσεις περί δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *