“Οι οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης να απομονώσουν ακραία στοιχεία”

Θεσσαλονίκη, μολότοφ

Εκκληση Ζέρβα για τα τελευταία επεισόδια

Με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε σήμερα ειδική μνεία στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε κάλεσμα σε όλη την πόλη, στους φιλάθλους και στις υγιείς δυνάμεις των οπαδών να καταδικάσουν και να απομονώνουν τα φαινόμενα οπαδικής βίας.

”Ζητώ από τους οπαδούς των ομάδων μας να απομονώσουν ακραία στοιχεία και να μην επιτρέψουν να αμαυρωθεί συλλήβδην ο φίλαθλος κόσμος. Θέλουμε τις ομάδες μας πρωταγωνίστριες στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλουμε τα γήπεδα ξανά γεμάτα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θέλουμε τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες μας. Δεν μπορούμε, όμως, να ανεχτούμε τη βία”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ζέρβας.

“‘Αύξηση παραγωγικότητας – αισθητική αναβάθμιση – εξωστρέφεια’ το τρίπτυχο ανάπτυξης των δημοτικών ΜΜΕ”

“Αύξηση παραγωγικότητας – αισθητική αναβάθμιση – επιστροφή στην κοινωνία της πόλης” είναι το τρίπτυχο επάνω στο οποίο στηρίζεται η προσπάθεια να αναβαθμιστούν τα δημοτικά ΜΜΕ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι το 2022-2023, όταν θα γιορτάζουμε τα 35 χρόνια των Δημοτικών μας ΜΜΕ, να είμαστε περήφανοι. Να κάνουμε τον FM100 ξανά πρώτο ραδιόφωνο της πόλης και την TV100 πρότυπο περιφερειακό κανάλι”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο -τους τελευταίους δώδεκα μήνες- επιτεύχθηκαν η πλήρης αλλαγή της εικόνας της δημοτικής τηλεόρασης-TV100 και η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου-FM100.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το 2013 ο προϋπολογισμός της ΔΕΠΘΕ παραμένει σταθερά στο ύψος των 3,3 εκατ. ευρώ. “Είναι ψέματα ότι δώσαμε 1,5 εκατομμύριο πέρσι. Το 2020 ενισχύσαμε την επιχορήγηση με 70.000 ευρώ, ώστε να λυθούν πολύ βασικά τεχνικά ζητήματα”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημική κρίση, με την αγορά να βρίσκεται σε lockdown, η ΔΕΠΘΕ πέτυχε να διατηρήσει τα διαφημιστικά της έσοδα στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2019.

”Στόχος είναι το 2022-2023, όταν θα γιορτάζουμε τα 35 χρόνια των Δημοτικών μας ΜΜΕ, να είμαστε περήφανοι. Να κάνουμε τον FM100 ξανά πρώτο ραδιόφωνο της πόλης και την TV100 πρότυπο περιφερειακό κανάλι”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

“Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης, η τιμή προς τους αγώνες του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της Εθνικής Αντίστασης προφανώς και δεν κινδυνεύουν από τη συνεργασία των ευρωπαϊκών λαών στον 21ο αιώνα”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, δίνοντας τη δική του απάντηση σε όσους χαρακτηρίζουν εθνικά και τοπικά επιζήμια τη λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας συστήνεται στη βάση διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, η οποία αφορά τη δυνατότητα συνεργασίας και συνεργιών σε ζητήματα νεολαίας, γεγονός που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους νέους της πόλης.

“Οι δράσεις που οργανώνει το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας με επισκέψεις σε μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας, με ταξίδια και ανταλλαγές νέων ηλικιακά πολιτών, ενισχύουν παρά αποδυναμώνουν τη μνήμη και την ιστορία”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: “Στο προοίμιο της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που κυρώθηκε με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου (ΦΕΚ 254/21-12-20), αναφέρεται ρητά ότι: ‘Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα δεν αποτελεί απάντηση στην ιδιαίτερη ιστορική ευθύνη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας που απορρέει από τα σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα τη γερμανική κατοχή, και συμφωνείται ότι οι αντίστοιχες νομικές θέσεις των δύο μερών στην παρούσα συμφωνία παραμένουν άθικτες’’’.

Στο επίκεντρο υποδομές και καθημερινότητα του πολίτη

Τις υποδομές και τα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη προσδιόρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ως τον πυρήνα του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής στο επίπεδο των τεχνικών έργων.
“Σχεδιάζουμε διαφορετικά και φέρνουμε αποτελέσματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι πέρα από τα μεγάλα έργα ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει σχεδιάσει κι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για παρεμβάσεις στις γειτονιές.

“Θα φτάσουμε σε περιοχές που είχαν χρόνια να δουν έργα από τον Δήμο, γιατί για εμάς Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνον το ιστορικό κέντρο”, είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι μέσα από τα έργα που θα εξελιχθούν στις γειτονιές θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών.

Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σειρά μεγάλων έργων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά μεταξύ άλλων στα εξής:

– Μουσείο Ολοκαυτώματος: Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο η τελική λύση, ώστε να προχωρήσει το έργο
– Πλατεία Ελευθερίας: Εγκαταστάθηκε ανάδοχος για την αρχαιολογική ανασκαφή και παράλληλα γίνεται η τεχνικοοικονομική μελέτη αναφορικά με το υπόγειο πάρκινγκ.
– Ανάπλαση Στάβλων Παπάφη: Αποσφραγίστηκαν η τεχνική και οικονομική προσφορά τις οποίες κατέθεσε το σχήμα που κέρδισε το πρώτο βραβείο και επίκειται η υπογραφή σύμβασης.

– Deck παλιάς παραλίας: Συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε τους επόμενους μήνες να προκηρυχθεί η μελέτη.
– Ανάπλαση Αριστοτέλους: Έχει προκηρυχθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, που ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον γραφείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
– Ανάπλαση πέριξ των Δικαστηρίων: Το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς (δύο μήνες ταχύτερα από το χρονοδιάγραμμα).

Υπόγειοι κάδοι

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο έργο της τοποθέτησης των πρώτων υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως πρόκειται για μια υπόσχεση που γίνεται πράξη. Όπως έκανε γνωστό, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η πρώτη αποκομιδή.
Τα βασικά πλεονεκτήματα από τη χρήση των υπόγειων κάδων απορριμμάτων είναι τα εξής:
– Μεγαλύτερη χωρητικότητα (1 υπόγειος κάδος ισούται με 3 συμβατικούς).
– Βελτίωση της αισθητικής εικόνας του αστικού ιστού με την απομάκρυνση των συμβατικών κάδων απορριμμάτων.
– Αποφυγή φαινομένων υπερχείλισης και δυσοσμίας.
– Μείωση δρομολογίων απορριμματοφόρων, εξοικονόμηση πόρων και μείωση εκπεμπόμενων ρύπων.
– Μεγαλύτερη ασφάλεια, σταθερότητα, αποφυγή βανδαλισμών.
– Αθόρυβη λειτουργία.
– Ευκολία στη χρήση από όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *