Αγγελούδης σε Ζέρβα: “Θα ολοκληρώσουμε κάθε έργο ή δράση εάν και εφ’ όσον τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες”

Στέλιος Αγγελούδης δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τα όσα αναφέρει στην δήλωσή του

Απάντηση στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Ειδικότερα σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Αγγελούδης αναφέρει ότι “Έχω καταστήσει σαφές πως μόνος αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της πόλης, δεν παρασυρόμαστε από εμμονές και την αγωνία για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Δείτε επίσης: Ζέρβας για Αγγελούδη: “Να ξεκαθαρίσει δημοσίως αν και ποια από έργα ή δράσεις κρίνει ότι πρέπει να «παγώσουν»”

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε κάθε έργο ή δράση που έχει εξασφαλιστεί για την πόλη, εάν και εφ’ όσον τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες κύριε Ζέρβα”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στέλιου Αγγελούδη

«Καταγράφω κατ’ αρχάς ως θετικό το γεγονός πως ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο, έστω και μέσω μιας γραπτής ανακοίνωσης. Εύχομαι και ελπίζω να εμφανιστεί εκ νέου και στο δημαρχιακό Μέγαρο και να ασκήσει τα καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμα του μέχρι τις 31/12.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης, είναι καλό να ξέρει ο κ. Ζέρβας πως εμείς αναγνωρίζουμε πως η Διοίκηση έχει συνέχεια και -οφείλει να έχει- συνέπεια.

Θυμίζουμε πως ήταν δική του απόφαση να ακυρώσει τα δρομολογημένα, έτοιμα έργα της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας ως Πάρκου Μνήμης, έργα που ανακοίνωσε εκ νέου προεκλογικά.

Διαβάστε επίσης  Αγγελούδης: "Να κάνουμε την Θεσσαλονίκη και πάλι φιλική προς τους κατοίκους"

Έχω καταστήσει σαφές πως μόνος αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της πόλης, δεν παρασυρόμαστε από εμμονές και την αγωνία για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε κάθε έργο ή δράση που έχει εξασφαλιστεί για την πόλη, εάν και εφ’ όσον τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες κύριε Ζέρβα.

Εάν ο ίδιος αναζητά ποιος ή ποιοι προβάλλουν απαιτήσεις αναστολής ή ματαίωσης έργων καλό θα ήταν να απευθυνθεί σε μέλη της δικής του Διοίκησης, που στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησαν τη διακοπή της διαδικασίας δρομολόγησης συγκεκριμένου έργου. Γιατί άραγε;

Ας σταματήσει το κυνήγι μαγισσών ο κ. Δήμαρχος. Ακόμη και τώρα αναμένουμε συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα του δήμου που δεν μας έχουν δοθεί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας αλλά και τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2024.

Πρέπει, επιτέλους, να ενημερωθεί η νέα Διοίκηση για τις δαπάνες και τα ελλείμματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής και να σταματήσει την παρελκυστική τακτική ενημέρωσης.

Δηλώνουμε ρητά πως είμαστε υπέρμαχοι οποιουδήποτε προς εκτέλεση έργου που κινείται στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και των νόμιμων διαδικασιών.

Η ¨πλήρης διαφάνεια¨ στην οποία αναφέρεται ο κ. Ζέρβας οφείλει να είναι κοινός τόπος όλων».