Καλαμαριά: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παλατάκι για την εκδήλωση «ΠΑΡΘΕΝ» (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργάνωσε την εκδήλωση «ΠΑΡΘΕΝ» στο Παλατάκι προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.

«Παναγιώτατε, σας καλωσορίζω με βαθύτατο σεβασμό, σε έναν εμβληματικό χώρο, με μακρά ιστορία, η οποία εμπλουτίζεται καθημερινά και αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα τη σημερινή μέρα λόγω της δικής σας παρουσίας. Το Παλατάκι, το τοπόσημό μας, ο Λευκός Πύργος της Καλαμαριάς, όπως συνηθίζω να λέω, χάρη στη δική σας επίσκεψη, γίνεται ακόμη πιο ιστορικό.» είπε κατά την προσφώνησή του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Το συμφωνικό έργο, που διανθίστηκε με απαγγελίες και μελοποιημένα ποιήματα των Καβάφη και Παλαμά, συγκίνησε τους θεατές. Η εικόνα και τα συναισθήματα ενισχύθηκαν με τη σιωπηλή θεατρική δράση των ηθοποιών επί σκηνής και το οπτικοποιημένο φωτογραφικό υλικό και βίντεο, ενώ το έργο έφτασε στην κορύφωσή του με τον τελετουργικό Πυρρίχιο.

δήμος Καλαμαριάς Πατριάρχης

Διαβάστε επίσης  JobDay Καλαμαριάς: Μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο φεστιβάλ εργασίας

Το καλλιτεχνικό αυτό εγχείρημα ήτανε μία συνεργασία τεσσάρων φορέων του Δήμου Καλαμαριάς, του Μουσείου Φωτογραφίας, «Χρήστος Καλεμκερής», του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι», της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς και των μελών της Θεατρικής Αγωγής του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς.

Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας -Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, Δημήτρης Κυρατζής, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους.

δήμος Καλαμαριάς Πατριάρχης