25η Μαρτίου στην Καλαμαριά – Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

25η Μαρτίου Καλαμαριά

Με τη δέουσα λαμπρότητα θα τιμηθεί η μέρα

Με λαμπρότητα θα εορταστεί η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Καλαμαριάς.

Ο εορτασμός της μεγάλης Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Δευτέρας με την έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο Καλαμαριάς παρουσία της Δημάρχου, Χρύσας Αράπογλου και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Στις 12.00 μ.μ., θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων (Πλατεία Σκρα) από τον Μητροπολίτη , ενώ στις 12.15 μ.μ. θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ίδιο σημείο.

Διαβάστε επίσης  Δείτε αν χρωστάτε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και πως να πληρώσετε

Θα ακολουθήσει στις 12.30 μ.μ.η κατάθεση στεφάνων από την Δήμαρχο Καλαμαριάς, τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τις Αντιστασιακές Οργανώσεις και τους Συλλόγους της περιοχής.

Στις 12.45 μ.μ.θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 12.50 μ.μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα με την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς, και αντιπροσωπευτικά τμήματα των Προσκόπων, των Δημοτικών Σχολείων, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων.

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμα τον γενικό σημαιοστολισμό της πόλης από το πρωί της 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, ενώ θα γίνει φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών κτηρίων στις 24 και 25 Μαρτίου.