Η Καλαμαριά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (ΦΩΤΟ)

Η Καλαμαριά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Τα όσα ανέφερε η δήμαρχος, Χρύσα Αράπογλου, στην εκδήλωση

Μία ξεχωριστή βραδιά με άρωμα γυναίκας, έζησε το βράδυ της Παρασκευής η Καλαμαριά, γιορτάζοντας με τη δύναμη του πολιτισμού την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής”, ο Δήμος Καλαμαριάς, η Αντιδημαρχία Προσχολικής Αγωγής, Εθελοντισμού και Ισότητας φύλων και η Επιτροπή Ισότητας Φύλων που επανασυστήθηκε, τίμησαν τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για ισότητα, παρουσιάζοντας «Αυτές», μία διαφορετική παράσταση, που συνδυάζοντας τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής και του χορού, κατέδειξε το ρόλο της γυναίκας σήμερα, τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει και τη δύναμη που κρύβει μέσα της.

Η Καλαμαριά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

«Αυτό που προσπαθούμε με τις αντιδημάρχους της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου είναι να ενισχύσουμε όλες τις δομές, ώστε κανένας και καμία στην Καλαμαριά να μην είναι και να μη νιώθει μόνος και μόνη. Είναι μακρύ το έργο και είναι δύσκολο.

Στις δεκαετίες που ασχολούμαι με τα κοινά έχω μιλήσει δεκάδες φορές με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και μπορώ να σας πω απέξω τα στοιχεία που αφορούν στη συμμετοχή της. Ακόμα και σήμερα που έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα έχουμε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές 22 γυναίκες δήμαρχοι σε 330 δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Η Καλαμαριά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Καταλαβαίνετε πως παρά την εξέλιξη και τη βελτίωση των αριθμών και των καταστάσεων, το ποσοστό στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ χαμηλό. Είναι μόλις 6,8% της συμμετοχής στις εκλογές τις αυτοδιοικητικές.

Οι αριθμοί και τα ποσοστά δε λένε όμως την αλήθεια. Η πραγματική φτώχεια παραμένει κρυμμένη, η πραγματική κακοποίηση παραμένει κρυμμένη και η πραγματική κακοποίηση πολλών γυναικών που βρίσκονται δίπλα μας, παραμένει κρυμμένη», ανέφερε μιλώντας στην εκδήλωση η Χρύσα Αράπογλου, η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Καλαμαριάς.

Η Καλαμαριά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

«Το θέμα του ΟΗΕ για το 2024 είναι «Επενδύστε στις γυναίκες: Επιταχύνετε την πρόοδο». Για φέτος, λοιπόν, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στο να σπάσουν τα εμπόδια, να αμφισβητήσουν τα στερεότυπα και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον, όπου όλες οι γυναίκες εκτιμώνται, όπου όλες οι γυναίκες γίνονται σεβαστές», τόνισε η Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Εθελοντισμού και Ισότητας φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, Θεοδώρα Κιφωνίδου.

Σε ένα συγκινητικό κλίμα, ο Δήμος Καλαμαριάς τίμησε την Βαγγελιώ Τζαμπάζη και την Αναστασία Μουζακίτη, δύο γυναίκες με μεγάλη προσωπική και κοινωνική διαδρομή, οι οποίες υπερέβησαν πολλά εμπόδια, δείχνοντας το δρόμο προς την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της φωνής των γυναικών, που όταν θέλουν, μπορούν να πετύχουν πολλά.

Η Καλαμαριά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Την εκδήλωση παρουσίασε η Αργυρώ Μάμαντζη, ενώ “Αυτές” παρουσιάστηκαν με τη συμμετοχή της Πρότυπης Σχολής Χορού του Δήμου Καλαμαριάς και του Εργαστηρίου Θεατρικής Δημιουργίας και Χορού του Δήμου Καλαμαριάς, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αγγελικής Σαπάτρα.