Κωπηλασία: Στην κορυφή του κόσμου Ασβεστά και Αργυράκη, χάλκινο το τετραπλό σκιφ

κωπηλασία

Σάρωσε η ελληνική ομάδα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων, στο Βαρέζε της Ιταλίας ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά «χρώματα» με τέσσερα μετάλλια, τρία χρυσά και ένα χάλκινο.

Οι Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο νεανίδων, καθώς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στον τελικό σε 7:16.95 και άφησαν στη δεύτερη θέση τις Ιταλίδες Σοφία Ναζέλι και Μαρτίνα Σκαρπέλο (7:17.45). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Γερμανίδες Λίλιαν Άλμπρεχτ και Λένι Κέτιτς που ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 7:26.40.

Στο μεταξύ, οι Σοφία Δαλίδου και Στυλιανή Νάτσιουλα πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 6:57.40 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω τους τις Ιταλίδες Αντζέλικα Ερπίνι και Φραντσέσκα Ρουμπέο (7:02.60), καθώς και τις Γερμανίδες Πάουλα Λουτς και Χέλενα Μπρένκε (7:03.15).

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Κατερίνα Γκόγκου στο σκιφ νεανίδων. Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε επίδοση 7:35.64 και κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της την Ιταλίδα Αουρόρα Σπιρίτο (7:41.09) και τη Λίνα Κουν από την Ελβετία (7:41.91).

Στο μεταξύ, οι Παναγιώτης Αδάμ, Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ εφήβων. Η ελληνική τετράδα σημείωσε επίδοση 5:53.18 και έμεινε στις… λεπτομέρειες πίσω από τα πληρώματα της Τσεχίας (5:50.83) και της Ιταλίας (5:51.19).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ