ΟΑΚΑ: Αμεσα η έκτακτη χρηματοδότηση 11 εκατ. για τα έργα αναβάθμισης

ΟΑΚΑ στάδιο

Τι περιλαμβάνει η χρηματοδότηση

Το υπουργείο Αθλητισμού θα διαθέσει εντός Νοεμβρίου την έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΑΚΑ με 11 εκατ. ευρώ  για τα έργα αναβάθμισης.

Κατά την επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ, ο υπουργός Γ. Βρούτσης επιβεβαίωσε και την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του κατά 68,36%, ήτοι κατά 3,5 εκατ. ευρώ (8.620.000€ από 5.120.000€).

Ο υπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση, τη διεύθυνση και τους εργαζομένους του ΟΑΚΑ, όπου πλέον όλα τα κολυμβητήρια είναι λειτουργία, ενώ επισκέφθηκε και τα προπονητήρια του στίβου όπου αναμένονται σύντομα οι βελτιώσεις.

Τι περιλαμβάνει η χρηματοδότηση

Η έκτακτη χρηματοδότηση των 11 εκατ. ευρώ αφορά, μεταξύ άλλων:

-Στην κατασκευή εντός του 2024 του νέου κλειστού πολυδύναμου γυμναστηρίου (7,5 εκατ. ευρώ).
Στον εκσυγχρονισμό του επιστημονικού εξοπλισμού του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) με την προμήθεια έξι σύγχρονων μηχανημάτων (420.000€).

-Στις μελέτες και στα συμπληρωματικά έργα της δημιουργίας τριών Ολυμπιακών Τοίχων Αναρρίχησης (400.000€).

-Στη συντήρηση και βελτίωση των ανοικτών εγκαταστάσεων στίβου (Κ1, Κ2) με περίφραξη, αποδυτήρια και τουαλέτες, αλλά και του κλειστού προπονητηρίου, αποκλειστικής χρήσης του ΣΕΓΑΣ, με αναβάθμιση του φωτισμού και του κλιματισμού, μόνωση οροφής και λοιπές επισκευές εντός του προσεχούς διμήνου (200.000€).

-Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση της στιβικής εγκατάστασης, καθώς και ο σχετικός διαγωνισμός για την αλλαγή όλων των ταρτάν στίβου στο ΟΑΚΑ, ύψους 5,85 εκατ. ευρώ, που διενεργείται από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η συμβασιοποίηση του έργου.

Στα 7 εκατ. η χρηματοδότηση της Lamda για τα κολυμβητήρια

Ο κ. Βρούτσης τόνισε το τρίπτυχο «νοικοκύρεμα – διαφάνεια – αποτελεσματικότητα» για την επιτυχημένη συνεργασία όλων στην ανάπτυξη του Αθλητισμού μας και επισήμανε την προτεραιότητα της κυβέρνησης στο ζήτημα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι αναμένεται η επόμενη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ για τα Στέγαστρα Καλατράβα στο κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Διαβάστε επίσης  Maneskin: Ερχονται το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο υπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε και τις τρεις νέες πισίνες, από τις συνολικά 11 που λειτουργούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου, τις οποίες χρηματοδότησε με περίπου 7 εκατ. ευρώ η Lamda Development, ανταποδοτικά για την παραχώρηση του Αγίου Κοσμά.

Ο κ. Βρούτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις αθλήτριες και τις προπονήτριες της Εθνικής Ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, που προπονούνταν, καθώς προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα, αλλά και με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Τέλος, ο υπουργός παρακολούθησε και την επίδειξη χρήσης απινιδωτή (11 διαθέτει το ΟΑΚΑ), η οποία πραγματοποιούνταν για τους εγκαταστάτες του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Αυτό που κάνουμε, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που ο αθλητισμός μας δεν το έχει ξαναδεί σε επίπεδο πόρων. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα του Αθλητισμού, κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις, κατά 22 εκατ. ευρώ συνολικά, που χορηγεί το υπουργείο μας στα εποπτευόμενά Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλης της χώρας», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI