Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη επέστρεψαν στην Ελλάδα και αποθεώθηκαν (ΦΩΤΟ)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Τεντόγλου Ντρισμπιώτη

Τα όσα είπαν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, επέστρεψε θριαμβευτές χθες (26/8) το βράδυ στην Ελλάδα, καθώς κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, στη Βουδαπέστη.

Στο « Ελ. Βενιζέλος» τους περίμεναν φίλοι, συγγενείς, στελέχη του ΣΕΓΑΣ, αλλά και ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γ. Βρούτσης.

Μετά την υποδοχή και παρά την ταλαιπωρία των αθλητών (η πτήση έφτασε με καθυστέρηση στην Ελλάδα) έγινε και συνέντευξη Τύπου, όπου οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας, είχαν… φαρμακερές ατάκες για την κριτική που έχουν δεχτεί είτε αυτοί, είτε τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που δεν κατάφεραν να διακριθούν.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Τεντόγλου Ντρισμπιώτη

Αρχικά, τοποθετήθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που ανέφερε: «Εύχομαι να επαναλάβετε πολλές φορές την επίσκεψη στο αεροδρόμιο για τις επιτυχίες των αθλητών μας.

Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την οδύνη μου για την οικολογική καταστροφή που βιώνει η χώρα, τις περιουσίες των ανθρώπων που χάθηκαν στις φωτιές, αλλά κυρίως για τις ζωές που χάθηκαν. Γι΄αυτό και η σημερινή εκδήλωση είναι πάρα πολύ λιτή.

Ελπίζουμε πως οι επιτυχίες των παιδιών θα φέρουν αισιοδοξία και ελπίδα σε όλους τους πολίτες που έχουν υποστεί αυτή την ταλαιπωρία. Θέλω να ευχαριστώ όλους μα όλους τους αθλητές που μετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, τους προπονητές τους, όλο το υποστηρικτικό προσωπικό και τους φυσιοθεραπευτές τους για τη συνολική εικόνα που παρουσίασαν στη Βουδαπέστη ως εθνική ομάδα. Θα ήθελα ακόμη να πω, πως για να φτάσεις σε μια επιτυχία θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια αποτυχία. Άρα η οποία αποτυχία να μην απογοητεύει τους αθλητές, να προχωρήσουν μπροστά.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Τεντόγλου Ντρισμπιώτη

Και επειδή είμαστε σε μια περίοδο ξεκούρασης για τους περισσότερους, θα τους περιμένουμε όταν τελειώσει αυτή η περίοδος να σχεδιάσουμε μαζί τα καινούργια βήματα, γιατί έχουμε μπροστά μας σοβαρούς αγώνες, με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς», είπε η κ. Σακοράφα.

Βρούτσης: «Ο Μίλτος, η Αντιγόνη και όλα τα παιδιά μας δίνουν τεράστια χαρά»

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Αθλητισμού, δήλωσε: «Εύχομαι να πιάσει η ευχή σας και ως Υπουργός να κουραστώ να έρχομαι να υποδέχομαι τους αθλητές μας.

Ο Μίλτος, η Αντιγόνη και όλα τα παιδιά μας δίνουν τεράστια χαρά. Είπα στα παιδιά νωρίτερα, πως την ώρα που έδιναν τη μάχη, όλη η Ελλάδα πέταγε μαζί τους. Η λέξη που πρέπει να πούμε είναι σας ευχαριστούμε εσάς και όλη την ομάδα που μετείχε στο πρωτάθλημα. Οι επιτυχίες σας μας δίνουν χαρά, συγκίνηση και μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον.

Συγχαρητήρια σε όλους και στον ΣΕΓΑΣ, που διακρίνεται για τις προσπάθειες που κάνει. Δεσμεύομαι με την ιδιότητα του Υπουργού, αλλά και της προσωπικής μας γνωριμίας στο Κοινοβούλιο κ. Σακοράφα, πως θα είμαι συνεχώς δίπλα σας για αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της πατρίδας μας.

Ο αθλητισμός μας αποδεικνύεται πως έχει μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας, στην Αντιγόνη, στο Μίλτο, στο ΣΕΓΑΣ για τη χαρά και την υπερηφάνεια. Σηκώσατε την Ελλάδα ψηλά».

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Τεντόγλου Ντρισμπιώτη

Τεντόγλου: «Θέλω να μιλήσω για τα υπόλοιπα παιδιά»

Ο Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμη φορά έδειξε πως εκτός από εξαιρετικός αθλητής είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας και στην τοποθέτηση του επέλεξε να αναφερθεί όχι στον ίδιο, αλλά στα παιδιά που σε αυτό το πρωτάθλημα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν:

Διαβάστε επίσης  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Εκτος στον τελικό των 200μ. ύπτιο ο Σίσκος

«Θέλω να πω για τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής. Μπορεί εδώ να βλέπετε δύο μετάλλια, όμως, υπάρχουν πολλά παιδιά ακόμη που προσπαθούν για να πάνε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Να πω πως αυτό ήταν το τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που μετέχω.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Τεντόγλου Ντρισμπιώτη

Είναι το μόνο που κέρδισα, στο προηγούμενο ήμουν δεύτερος και στα άλλα δεν τα πήγα καλά. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Θέλει εμπειρία, θέλει χρόνια και να μην το βάζουν κάτω τα παιδιά» είπε, ενώ ερωτώμενος για το αν έχει πλέον κίνητρο από την στιγμή που έχει κατακτήσει τα πάντα, απάντησε: «Δε χάνω ποτέ το κίνητρο μου. Πάντα θέλω το κάτι παραπάνω. Ιδιαίτερα στους αγώνες μεταλλίων. Εκεί θέλω να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό να κυνηγάω τα μεγάλα άλματα».

Ντρισμπιώτη: «Πολλοί είπαν πως απέτυχα στα 20χλμ. βάδην. Ξέρω εγώ αν απέτυχα»

«Φαρμακερή» ήταν η ατάκα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη που δέχτηκε κριτική όταν δεν πλασαρίστηκε ψηλά στα 20 χλμ βάδην, «απαντώντας» ουσιαστικά μετά, με το μετάλλιο στα 35χλμ.

«Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη. Είναι η πέμπτη μου φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πρώτη που κερδίζω μετάλλιο και ίσως και η τελευταία , αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε αυτή την ηλικία που είμαι.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Τεντόγλου Ντρισμπιώτη

Εύχομαι να έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά του χρόνου στη Ρώμη να πάμε μεγάλη ομάδα και να κερδίσουμε πολλά μετάλλια. Στηρίξτε τα νέα παιδιά, το έχουν ανάγκη. Εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε την εμπειρία και προχωράμε μαζί της. Ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Ήμουν καιρό μακριά από το σπίτι μου, είχα καινούργιο γκρουπ, έπρεπε να προσαρμοστώ. Δύσκολη χρονιά με πολλές απαιτήσεις. Υπήρχε το βάρος για ένα μετάλλιο που ήθελα η ίδια. Δεν ήταν μόνο το βάρος των δύο μεταλλίων του 2022. Υπήρχε το κίνητρο του να βρεθείς στην καλύτερη κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πολλοί είπαν πως απέτυχα στο 20άρι.

Ξέρω εγώ αν απέτυχα. Πέτυχα στα 35χλμ., το 20αρι ήταν μια δύσκολη μέρα για μέρα. Δεν έχουμε κάθε μέρα οι αθλητές τις καλές μας μέρες. Δεν ξυπνάμε κάθε μέρα με τα πόδια και το κεφάλι έτοιμο να αγωνιστούμε. Είμαστε άνθρωποι και όχι υπεράνθρωποι.

Ήταν μια κακή μου μέρα και επέλεξα να πάω πιο συντηρητικά το δεύτερο μισό της κούρσας για να είμαι έτοιμη στο 35άρι και…ήμουν έτοιμη».

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Τεντόγλου Ντρισμπιώτη

Πομάσκι: «Εχω οραματιστεί τον Μίλτο να κάνει 8,72 μ.»

Στην συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι.

«Τώρα άρχισαν να δίνουν μετάλλια και στους προπονητές. Είναι πολύ βαρύ έχει πάνω του ιδρώτα, σκέψη, κόπο. Οι προπονητές πρέπει να δουλέψουν πολύ για να φτάσουν στους στόχους τους. Εύχομαι σε όλους τους προπονητές να το ζήσουν.

Είναι μεγάλη χαρά να βραβεύουν και τους προπονητές. Έχω οραματιστεί τον Μίλτο να κάνει 8,72 μέτρα! Μου έχει κολλήσει. Άλλωστε προχθές το άλμα του ήταν στα 8,70 μέτρα» είπε αρχικά.

«Να πω για το επίπεδο που βρισκόμαστε. Δεν κερδίζουμε τη γειτονιά, το χωριό την πόλη, την χώρα μας. Κερδίζουμε το παγκόσμιο στερέωμα σε ένα άθλημα που για να κρατηθείς είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να πετύχεις σε όλα. Είδατε τι… τσιτάχ αντίπαλους είχαμε. Δεν είναι εύκολο.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Τεντόγλου Ντρισμπιώτη

Κάποιοι πιο αποφασισμένοι από σένα, κάποιοι εξυπνότεροι, κάποιοι πιο εργατικοί. Είμαστε στη σφαίρα του πρωταθλητισμού εγώ προσπαθώ και διδάσκω τα παιδιά μου να μείνουν στη σφαίρα, όπως θέλουμε και το περιβάλλον μας να είναι μέσα σε αυτό. Εγώ είμαι μέσα σε αυτό πολλά χρόνια» πρόσθεσε ο σπουδαίος προπονητής.

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI