Τεντόγλου: “Εννοείται ότι στόχος μου είναι το χρυσό μετάλλιο”

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.03 μ. πανηγύρισε την πρόκριση του στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μετά την πρόκρισή του για τον προκριματικό και τον τελικό που έρχεται.

Δείτε επίσης: Με άνεση στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου ο Τεντόγλου

“Το πρωινό ξύπνημα ήταν αυτό που με ταλαιπώρησε, ο αγώνας δεν ήταν κάτι δύσκολο. Το όριο ήταν 7,95 μ.. Μπορώ να το κάνω αυτό εύκολα. Η αλήθεια είναι ότι υποτίμησα τον αγώνα έξτρα. Γι’ αυτό το πρώτο άλμα ήταν στα 7,91 μ.. Στην αρχή πίστεψα ότι έπιασα το όριο. Πρέπει να δω τα άλματά μου. Δεν με νοιάζει που έκανα δύο άλματα. Και τρία θα ήθελα να κάνω, επειδή έχω μία μέρα κενό. Ο διάδρομος πάντως είναι αρκετά καλός”.

Για τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Τόμπιας Μόντλερ είπε: “Παρατήρησα το πρώτο άλμα του, επειδή δεν μου φάνηκε άκυρο. Ήταν καλό. Αυτό μου φάνηκε με το μάτι. Με το δικό μου το μάτι -που το πρωί δεν βλέπω- ότι δεν ήταν άκυρο. Ήταν άκυρο, ε; Ήταν ωραίο άκυρο. Ο Μόντλερ είναι καλός και πιστεύω ότι με 8.30 μ. δεν κερδίζεται το χρυσό μετάλλιο. Χρειάζεται ένα άλμα στα 8,40μ.

Εννοείται ότι στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο. Το γεγονός ότι ο τελικός θα είναι πρωινός τον κάνει έξτρα δύσκολο. Όλοι έκαναν παράπονα για την ώρα του τελικού. Σήμερα ξύπνησα στις 5.30 πμ. Τώρα, επειδή ο τελικός θα είναι μια ώρα μετά θα σηκωθώ κατά τις 6.00 πμ.. Ο αντίπαλοί μου ξέρω ότι με σέβονται και εγώ θα σεβόμουν έναν αθλητή που ξέρω ότι είναι τόσο σταθερός και ό,τι λέει το κάνει. Ό,τι έχω πει το έχω κάνει”.

Διαβάστε επίσης  Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: «Ασημένιες» στο διπλό σκιφ οι Φίτσιου και Κοντού

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε και στη δημοπράτηση των παπουτσιών του, με τα οποία έκανε το 8,40μ. στο Τορούν, επίδοση που ακυρώθηκε.

“Δημοπρατήθηκαν και αν δεν κάνω λάθος δόθηκε συνολικά το ποσό των 10.000 ευρώ. Υπήρξαν και κάποιοι που απλά έδωσαν τα χρήματα, χωρίς να διεκδικήσουν τα παπούτσια περισσότερο. Απλά είπαν για παράδειγμα εγώ δίνω αυτό το ποσό.

Τα χρήματα θα δοθούν για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας. Όπως έχω μάθει είναι πολύ πιθανό να πάρουν πίσω και την απόφαση για την ακύρωση της επίδοσης στο Τορούν. Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sport24.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi