Το Σαββατοκύριακο ο 8ος Διεθνής Αγώνας Ρυθμικής Γυμναστικής στα Βασιλικά

Στο ΔΑΚ Βασιλικών χτυπά η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής Η ρυθμική γυμναστική ίσως είναι ένα απαιτητικό άθλημα στην αγωνιστική της μορφή, όμως ως αθλητική δραστηριότητα βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις φυσικές τους ικανότητες όπως ευλυγισία, δύναμη, αντοχή αλλά και σημαντικές ψυχοκινητικές δεξιότητες όπως γνώση, αντίληψη του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού. Επιπλέον συμβάλει […]

Στο ΔΑΚ Βασιλικών χτυπά η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής

Η ρυθμική γυμναστική ίσως είναι ένα απαιτητικό άθλημα στην αγωνιστική της μορφή, όμως ως αθλητική δραστηριότητα βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις φυσικές τους ικανότητες όπως ευλυγισία, δύναμη, αντοχή αλλά και σημαντικές ψυχοκινητικές δεξιότητες όπως γνώση, αντίληψη του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού. Επιπλέον συμβάλει στο να αποκτήσουν οι αθλήτριες αρμονία και χάρη στις κινήσεις τους.

170 αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής θα πάρουν μέρος στον 8ο Διεθνή Αγώνα Ρυθμικής Γυμναστικής που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών του Δήμου Θέρμης, το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου 2018. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον ολυμπιονίκη Σύλλογο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” Θέρμης σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης και με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά, από το ερχόμενο Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών ο 8ος Διεθνής Αγώνας Ρυθμικής Γυμναστικής με πρωτοβουλία του Αθλητικού Γυμναστικού Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου ¨Σπάρτακος” Θέρμης. Στόχος του, είναι να μας φέρει πιο κοντά στο όμορφο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τη ρυθμική και να ασχοληθούν με αυτή.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θέρμης: Μειώνονται κατά 10% μεσοσταθμικά τα δημοτικά τέλη για το 2021

Οι φίλοι της Ρυθμικής Γυμναστικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό διήμερο θέαμα που θα παρουσιάσουν 170 αθλήτριες από τη Ρωσία, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική, τη Σουηδία, τη Βουλγαρία και τη χώρα μας την Ελλάδα. Έξι χώρες που καλλιεργούν το άθλημα της ρυθμικής και που διαθέτουν παράδοση και σημαντικές διακρίσεις στο χώρο, θα διαγωνιστούν σε ατομικά αθλήματα, ενώ θα παρουσιάσουν και προγράμματα ανσάμπλ.

Να σημειωθεί, πως ο 8ος Διεθνής Αγώνας ρυθμικής γυμναστικής θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από εκπροσώπους των ΜΜΕ της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Νότιας Αφρικής οι οποίοι και θα τον μεταδώσουν διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το μεγάλο ενδιαφέρον που επικρατεί για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.