Σέλι: Δωρεάν μαθήματα σκι σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στο χιονοδρομικό κέντρο

Εκπαιδευτές στο χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι προσφέρουν φέτος δωρεάν μαθήματα σκι σε παιδιά με αναπηρία σε μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει πως η μαγεία του χειμώνα (πρέπει να) είναι προσβάσιμη σε όλους.

«Το χιόνι το αγαπούν σχεδόν όλοι και εμείς σκεφτήκαμε ότι μπορούν να το χαρούν και όλοι. Εκπαιδευτές και μέλη της διοίκησης θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ώστε να κατέβουν πίστες ή να κάνουν και κάποιο άλλο άθλημα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που έρχονται εδώ με τις οικογένειές τους και στων οποίων τα μάτια βλέπουμε τη λαχτάρα να κάνουν σκι», εξηγεί ο πρόεδρος του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δέκα εκπαιδευτές, που θα καθοδηγούν και θα επιβλέπουν τα παιδιά σε όλη την διάρκεια της διαδρομής. «Είναι μια διαδρομή 24-28 λεπτών

κι όσοι την έχουν κάνει, μιλούν με ενθουσιασμό και δεν μπορούν παρά να μην χρησιμοποιούν εγκωμιαστικά λόγια για τις χιονισμένες πλαγιές και τον λαμπερό ήλιο που συνήθως συμπληρώνει το σκηνικό», λέει ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.

Ο κ. Μιχαλιάς, με 45 χρόνια εμπειρίας στο σκι, έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με αναπηρία να μάθουν το αγαπημένο του χειμερινό σπορ, ανάμεσα σε αυτούς και παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης. Σημειώνει πως όλα μπορούν να γίνουν, αν κάποιος έχει διάθεση, αγάπη και βοήθεια, κάτι που δεν λείπει από κανέναν από τους ανθρώπους του χιονοδρομικού κέντρου, που έχουν ετοιμάσει τα πάντα για να προσφέρουν τις δωρεάν υπηρεσίες τους.

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ήταν το πρώτο που άνοιξε στην Ελλάδα, το μακρινό 1934. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1530 μέτρων, με την ψηλότερη κορυφή του κοντά στα 2000 μέτρα. Διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ, πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, και πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.