Ακρίβεια: Τα σχέδια της κυβέρνησης και τα νέα “καλάθια” για το Πάσχα

σούπερ μάρκετ

Που θα μειωθούν οι τιμές

Την προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της ακρίβειας τονίζει πως θα συνεχίσει η κυβέρνηση, μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παραμένει ένα μεγάλο «αγκάθι» για τους καταναλωτές, από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μειωθούν οι τιμές στα ράφια και να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, γιατί το ελληνικό νοικοκυριό δεν αντέχει άλλο».

Σχετικά μάλιστα με το νέα μέτρα όπως εκείνο για παράδειγμα που αφορά στη μείωση των εκπτώσεων των προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ κατά 30% προκειμένου αυτή να «μεταφερθεί» στις τιμές τιμοκαταλόγου, το οποίο αφορά σε συγκεκριμένες κατηγορίες (απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας κτλ,) ο υπουργός σημείωσε πως «η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έχει οδηγήσει έως τώρα σε μειώσεις σε περίπου 4.000 προϊόντα που εντάσσονται στη σχετική ρύθμιση.

Παράλληλα, ενόψει του Πάσχα το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει και φέτος τη δημιουργία εποχικών «καλαθιών των νοικοκυριού», αρχής γενομένη από το «καλάθι της Σαρακοστής», προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για το σαρακοστιανό τραπέζι. Ο σχεδιασμός προβλέπει την εφαρμογή του «καλαθιού της Σαρακοστής» από τις 13 Μαρτίου, δηλαδή λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, το συγκεκριμένο «καλάθι» θα περιλαμβάνει προϊόντα αντίστοιχα με εκείνα που περιείχε το περσινό. Δηλαδή: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) καθώς και παραπάνω από μία, κατηγορίες κατεψυγμένων θαλασσινών.

Πηγή φωτό: Eurokinissi