Παρουσία “Μπαϊντενόπουλου” η εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση στο Λευκό Οίκο, με αφορμή την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ο αλληλοσεβασμός και η κοινή πίστη των δύο χωρών στο ανώτατο ιδανικό της Δημοκρατίας, μνημονεύτηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που ήταν ο οικοδεσπότης στην εορτή για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποδέχθηκε τους ομογενείς προσκεκλημένους του σε ένα εγκάρδιο κλίμα και με μία ζεστή ομιλία, στη διάρκεια της οποίας δεν παρέλειψε να θυμίσει για μια ακόμα φορά πως οι στενοί δεσμοί του με την Ελλάδα του χάρισαν το «ελληνικό» του επώνυμο, «Μπαϊντενόπουλος».

Στην εκδήλωση τον Πρόεδρο Μπάιντεν συνόδευε η αδελφή του Βάλερι, η οποία διατηρεί στενή σχέση με την Ελλάδα.

Την χώρα μας εκπροσώπησε η πρέσβης στην Ουάσιγκτον Κατερίνα Νασίκα, την Κύπρο ο πρέσβης Ευάγγελος Σάββας, ενώ παραβρέθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης στον οποίο μάλιστα ο Πρόεδρος Μπάιντεν έκανε ειδική αναφορά λέγοντας ότι τον εμπιστεύθηκε στέλνοντας τον στην Αθήνα όπου και κάνει εξαιρετική δουλειά. Το παρών έδωσαν επίσης μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, αναφέρει το newsbomb.gr.

Επέτειος Ελληνικής Επανάστασης Λευκός Οίκος

Επέτειος Ελληνικής Επανάστασης Λευκός Οίκος

Φωτογραφίες: Facebook/Αρχιεπισκοπή Αμερικής