Μπάιντεν: “Η επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ είναι μια από τις πιο δύσκολες της ιστορίας”

Μπάιντεν ΗΠΑ Τραμπ Αγία Σοφία

Νέο διάγγελμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Σε νέο διάγγελμα για την πορεία της επιχείρησης εκκένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ είναι μια από τις “πιο δύσκολες της ιστορίας”, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του προς το έθνος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχεδόν 6.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν και έχουν απομακρύνει 13.000 ανθρώπους από τη χώρα από τις 14 Αυγούστου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έχει εργαστεί για να βγουν από το Αφγανιστάν 204 Αμερικανοί δημοσιογράφοι, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για να μάθουν πόσοι Αμερικανοί πολίτες παραμένουν στο Αφγανιστάν.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα κάθε Αμερικανός που θέλει να φύγει από το Αφγανιστάν, ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί να εγγυηθεί ποιο θα είναι το “τελικό αποτέλεσμα” της επιχείρησης εκκένωσης στην Καμπούλ.

Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Γυναίκα κέρδισε 50000 δολάρια σε τυχερό παιχνίδι τρεις φορές σε τρία χρόνια

Στη συνέχεια, είπε ότι δεν έχει ενδείξεις ότι Αμερικανοί πολίτες παρεμποδίζονται από τους Ταλιμπάν για να μην φτάσουν στο αεροδρόμιο. Πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά στρατεύματα για να βοηθήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, καθώς και ότι η επέκταση της ζώνης ασφαλείας έξω από την υφιστάμενη περιοχή περιμετρικά του αεροδρομίου μπορεί να έχει απροβλεπτες συνέπειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν στο προηγούμενο διάγγελμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πήγαν στο Αφγανιστάν πριν από 20 χρόνια με σκοπό να συλλάβουν αυτούς που επιτέθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, αλλά και για να διαβεβαιώσουν ότι η Αλ Κάιντα δε θα τη χώρα για να επιτεθεί ξανά εναντίον των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *