Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα

Κωνσταντινούπολη

Εχει καταμετρηθεί σχεδόν το 20% των ψήφων

Προβάδισμα στους υποψήφιους της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Με σχεδόν 20% των καταμετρημένων ψήφων, ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έχει προβάδισμα 49,6% έναντι 41,6% του βασικού του αντιπάλου Μουράτ Κουρούμ.

Στην Αγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 56,3% των ψήφων έναντι 36,3% του αντιπάλου του, μετά 12,4% των ψήφων καταμετρημένο.

Δείτε επίσης: Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Τι θα σημάνει για τον Ερντογάν μια δεύτερη ήττα στην Κωνσταντινούπολη

Το NTV ανέφερε ότι ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 49,09% των με το 3,67% καταμετρημένο. Ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος από το Κόμμα AKP του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά σε εθνικό επίπεδο, είχε 42,83%.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στην Τουρκία: Ενας νεκρός και 43 εγκλωβισμένοι από πτώση τελεφερίκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιμάμογλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος»

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δήλωσε «πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με σχεδόν το 40% των ψήφων καταμετρημένο.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του CHP, κήρυξε τη νίκη του σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι προηγείται του αντιπάλου του από το κυβερνών Κόμμα ΑΚ κατά σχεδόν 20%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ