Προκλητικός Ερντογάν: “Αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο”

Ερντογάν

Μετά από καιρό ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε τους τόνους

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός καθώς, όπως είπε, τα τουρκικά στρατεύματα το 1974  μπορούσαν να είχαν καταλάβει όλη την Κύπρο.

«Αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο» δήλωσε σε Τούρκους αξιωματικούς ο Ερντογάν όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

«Είναι μια δήλωση που δεν έχουμε ξανακούσει από τον Τούρκο πρόεδρο από το 2002 οπότε κυβερνάει την Τουρκία, αλλά και από άλλο Τούρκο αξιωματούχο, τουλάχιστον δημόσια» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.
«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην ‘’ειρηνευτική επιχείρηση’’ του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας» ανέφερε προκλητικά ο Ερντογάν σε μια πρωτοφανή επίδειξη μεγαλοϊδεατισμού.

Διαβάστε επίσης  Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν με συγκρατημένη αισιοδοξία και στο βάθος το Κυπριακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους Τούρκους στρατιωτικούς δεύτερο αεροπλανοφόρο και μη επανδρωμένα υποβρύχια. «Η Τουρκία έχει πολλούς εχθρούς και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο» υποστήριξε ακόμα.