Δυστύχημα στη Βενετία: Το κιγκλίδωμα ήταν παλιό και έλειπαν κομμάτια του

Η εισαγγελική έρευνα θα ρίξει φως στην υπόθεση

Τραγικό τέλος βρήκαν 21 άτομα όταν λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα στη Βενετία της Ιταλίας.

Η προσοχή των αρχών στην Ιταλία επικεντρώνεται στην κατάσταση του προστατευτικού κιγκλιδώματος στο Μέστρε, της Βενετίας με την πτώση υπεραστικού λεωφορείου από οδογέφυρα.

Σύμφωνα με ειδικούς, το κιγκλίδωμα ήταν παλιό και δεν ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο ύψους ενώ, πριν από το σημείο της πτώσης του λεωφορείου, είχαν αφαιρεθεί σχεδόν δυο μέτρα κιγκλιδώματος.

Δείτε επίσης: Βενετία: Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα

«Πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι ήταν στην ουσία ένα μικρό τοιχάκι», γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 υπογραμμίζει ότι, «αν είχε επισκευαστεί πρόσφατα ή αντικατασταθεί από ένα νέο “κυματιστό” κιγκλίδωμα, το λεωφορείο, ίσως να μην είχε πέσει στο κενό».

Διαβάστε επίσης  Πόρισμα "φωτιά" για τα Τέμπη: Το «μπάζωμα», τα πειστήρια που μετακινήθηκαν και τα βαγόνια που... αγνοούνται

Η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να εξακριβώσει για ποιο λόγο το κιγκλίδωμα δεν είχε έως τώρα αντικατασταθεί. Η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να εξακριβώσει παράλληλα αν το τραγικό αυτό δυστύχημα οφείλεται σε απροσεξία του οδηγού, σε αδιαθεσία του, ή αν ο 40χρονος Ιταλός που οδηγούσε το λεωφορείο -και o οποίος έχασε την ζωή του- μιλούσε στο κινητό του τη στιγμή της πτώσης του λεωφορείου από την οδογέφυρα.

Έχει κατασχεθεί επίσης το μαύρο κουτί του οχήματος, τα στοιχεία του οποίου αναμένεται να εξετασθούν σύντομα από τους ειδικούς.

Πηγή: newsit