Γαλλία: Η Αγιά Σοφιά να μείνει ανοικτή για όλους

Αγία Σοφία Αγιά Σοφιά

Μετά και τη σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Αγιά Σοφιά: Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζήτησε σήμερα να παραμείνει «ανοιχτή για όλους» η Αγία Σοφία, λίγες ώρες αφότου το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας εξέτασε το αίτημα να μετατραπεί το μουσείο σε τζαμί.

Αγιά Σοφιά: «Ένα σύμβολο ανεξιθρησκίας και πολυπολιτισμικότητας, ο χώρος αυτός πρέπει να παραμείνει ανοιχτός για όλους», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Αγία Σοφία έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και σήμερα είναι ένα από τα μνημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Τουρκία.

Τουρκία: Στον Ερντογάν η απόφαση για το μέλλον της Αγίας Σοφίας

Συνήλθε νωρίς σήμερα το πρωί το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας και ολοκλήρωσε την συνεδρίασή του εκδίδοντας ανακοίνωση ότι η απόφαση σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας ή μη σε τζαμί θα ανακοινωθεί εντός 15 ημερών.

Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Η κατρακύλα της λίρας συνεχίζεται

Την είδηση μεταδίδουν ως έκτακτη όλα τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά ΜΜΕ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, η ακρόαση διήρκεσε περίπου 17 λεπτά. Ο Γιλμάζ Ακτσίλ προέδρευσε στο 10ο τμήμα του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκδίκασε σήμερα 2 Ιουλίου την υπόθεση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας ή μη σε τζαμί.

Ο κορυφαίος 52χρονος δικαστής του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Τουρκίας, γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1968 στο Αφιονκαραχισάρ και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου της Άγκυρας το 1989. Εκλέχτηκε μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2011 και από το 2018 εκτελεί χρέη προέδρου στο 10ου τμήμα του ΣτΕ. Ο Γιλμάζ Ακτσίλ είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.

Ο Γιλμάζ Ακτσίλ θεωρείται από τους πιστούς υπηρέτες της δικαιοσύνης, η οποία ωστόσο πρέπει να συνάδει και με τις απαιτήσεις της κοινωνίας, υποστηρίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *