Κορονοϊός – Γερμανία: Μόλυνση με Covid χαρακτηρίστηκε ως εργατικό ατύχημα

κορονοϊός μάσκα ΕΟΠΥΥ

Επειτα από προσφυγή αστυνομικού στη δικαιοσύνη

Κορονοϊός – Γερμανία: Το διοικητικό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ χαρακτήρισε τη μόλυνση ενός αστυνομικού με Covid-19 ως εργατικό ατύχημα. Όπως τόνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου πρόκειται, ωστόσο, για απόφαση που αφορά μια μεμονωμένη περίπτωση.

Η περιφερειακή ένωση της Γερμανικής Ένωσης Αστυνομικών (DPolG) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση. Μέχρι τώρα, οι αιτήσεις για υπηρεσιακά ατυχήματα που είχαν καταθέσει περίπου 100 αστυνομικοί στη Βαυαρία είχαν μέχρι στιγμής απορριφθεί.

Ο εν λόγω αστυνομικός του Neu-Ulm βρισκόταν σε άσκηση με συναδέλφους του στο Eichstätt της Άνω Βαυαρίας. Μετά από αυτή, 19 από τους 21 συμμετέχοντες διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες κατέθεσαν στη συνέχεια αγωγές για να αποδείξουν ότι είχαν μολυνθεί κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Ωστόσο, οι υποθέσεις αυτές εκδικάστηκαν από διαφορετικά δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης
Εχασε την μάχη με τον κορονοϊό η Παρθένα Κουτμερίδου - Ηταν έγκυος και το μωρό σώθηκε

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται ειδικές παροχές σε περίπτωση εργασιακών ατυχημάτων. Για να λάβουν αναγνώριση, ωστόσο, οι αστυνομικοί στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να αποδείξουν ότι προσβλήθηκαν από την ασθένεια εν ώρα υπηρεσίας και όχι ιδιωτικά. Αυτό είναι συχνά δύσκολο για τους αξιωματικούς.

Πηγή: grland.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *