Νέα ιστορικά χαμηλά για την τούρκικη λίρα μετά την επανεκλογή Ερντογάν

Νέα… βουτιά έκανε σήμερα (29/5) η λίρα, πλησιάζοντας σε νέα ιστορικά χαμηλά, μετά την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές δεν κατόρθωσε να προκαλέσει από την πρώτη μέρα ελπίδες για ανάκαμψη της καταρρακωμένης οικονομίας της Τουρκίας και αυτό φάνηκε με το «καλημέρα», καθώς η τουρκική λίρα άρχισε να πέφτει στο κενό.

Δείτε επίσης: Εκλογές στην Τουρκία: Κοσμοσυρροή στην Αγία Σοφία για τον πανηγυρισμό της νίκης του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Το τουρκικό νόμισμα κινείτο στα επίπεδα των 20,05 έναντι του δολαρίου κατά τη διαπραγμάτευσή του στην Ασία, πολύ κοντά στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 20,06 που κατέγραψε την Παρασκευή (26/5), κάτι που δείχνει ότι η επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές δεν κατόρθωσε να ανακάμψει την πτώση της.

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 26 Μαΐου, υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 20 λιρών έναντι του δολαρίου.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συναντηθούν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη

Η τουρκική λίρα, που αποδυναμώνεται σταθερά μετά τις ισχυρές επιδόσεις του Ταγίπ Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ξεπέρασε το όριο των 20 έναντι του δολαρίου, λίγο πριν την αναμέτρηση για τις δεύτερες εκλογές.

Η τουρκική λίρα έχει σημειώσει πτώση άνω του 6% από την αρχή του έτους και έχει χάσει πάνω από το 90% της αξίας της κατά την περασμένη δεκαετία.