Νετανιάχου: “Το Ισραήλ δεσμεύεται στο διεθνές δίκαιο, αλλά θα υπερασπιστεί τον εαυτό του”

Νετανιάχου

Ανέφερε ότι η κατηγορία περί γενοκτονίας ήταν «εξωφρενική»

Δεσμευμένο στο διεθνές δίκαιο είναι το Ισραήλ μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που κάλεσε σε μέτρα για την αποτροπή ενεργειών γενοκτονίας στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Αντιδρώντας στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Δικαστήριο, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η κατηγορία περί γενοκτονίας ήταν «εξωφρενική». «Όπως κάθε χώρα, το Ισραήλ έχει ένα εγγενές δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του», τόνισε.

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίως απέρριψε το εξωφρενικό αίτημα να μας στερήσει αυτό το δικαίωμα», ανέφερε ο Νετανιάχου, μιλώντας κατά τα φαινόμενα στο γεγονός ότι το Δικαστήριο δεν ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης  Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - "Καμιά σοβαρή ζημιά μετά τις εκρήξεις" λέει η Τεχεράνη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αλλά μόνο και μόνο ο ισχυρισμός ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων δεν είναι μόνο ψευδής, είναι εξωφρενικός και η προθυμία του Δικαστηρίου ακόμη και να το συζητήσει αυτό είναι μια ντροπή που δεν θα ξεπλυθεί για γενιές», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi