Νικητής των εκλογών 2023 στην Τουρκία ο Ερντογάν – Το ευχαριστώ στον κόσμο και το “μπάι μπάι, Κεμάλ»

Πρόεδρος της Τουρκίας για πέντε χρόνια επανεκλέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση των δεύτερων εκλογών στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν κατέκτησε την πρωτιά με ποσοστό 52,12% στο 98,06% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 97%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής με 52,14% έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 47,86%, σύμφωνα και με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια στιγμή, και το ιδιωτικό πρακτορείο Anka που στην αρχή έδινε νίκη Κιλιτσντάρογλου, δίνει και αυτό τώρα νίκη του Ερντογάν.

Οι υποστηρικτές του Ερντογάν έχουν ήδη ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς στους δρόμους.

«Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη» είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την νίκη του ο Ερντογάν.

«Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική. Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας.

Μπορούμε να πούμε bye bye Κεμάλ. Ευτυχώς για εμάς ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας. Μόνο η Τουρκία κέρδισε σήμερα. Σήμερα είναι νικητές οι 82 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες. Σήμερα ξαναγράφουμε Ιστορία», τόνισε.