Ουκρανία: Οργή για τη δήλωση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ για παραχωρήσεις εδαφών – «Είναι γελοίο»

Ζελένσκι

Σχολίασε ο σύμβουλος του Βολόντιμιρ Ζελένσκι

Οργή έχει προκαλέσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας η τοποθέτηση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ για «παραχωρήσεις εδαφών στην Ρωσία ώστε να εισέλθει η χώρα στην συμμαχία».

Ο σύμβουλος του Βολόντιμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, τοποθετήθηκε για την επίμαχη δήλωση, χαρακτηρίζοντάς την ως «γελοία» και σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με «επιλογή ήττας της δημοκρατίας».

Δείτε επίσης: Δήλωση – “βόμβα” αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: “”Ναι”στην ένταξη της Ουκρανίας, εάν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία”

Χαρακτηριστικά, σχολίασε την δήλωση στο Twitter ως εξής: «Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο.

Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές. Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει;

Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα.

Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας “κακής ειρήνης” μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο.

Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας “διαίρεσης της Ευρώπης”: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με τρομακτικές επιείκεια…»