Πορτογαλία: Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα παραιτήθηκε από λάθος της αστυνομίας στην απομαγνητοφώνηση

Αντόνιο Κόστα

Η συνωνυμία που τον “έκαψε”

Μια αποκάλυψη… βόμβα έρχεται να ταράξει την ήδη ταραγμένη πολιτική σκηνή στην Πορτογαλία.

Αποκάλυψη στην Πορτογαλία λίγες ημέρες μετά και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξαιτίας της παραίτησης του Αντόνιο Κόστα.

Όπως μετέδωσε το Euronews, η αστυνομία έκανε ένα απίστευτο λάθος, καθώς κατά την απομαγνητοφώνηση συνομιλιών που κατέγραφαν οι υπηρεσίες ασφαλείας για την υπόθεση διαφθοράς στην Πορτογαλία και ενώ οι συνομιλούντες αναφέρονταν στον Αντόνιο Κόστα Σίλβα, τον υπουργό Οικονομικών, οι αστυνομικοί έγραψαν σκέτο Αντόνιο Κόστα, εμπλέκοντας έτσι τον πρωθυπουργό!

Όπως αναφέρει μάλιστα ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού, αυτή η συνομιλία είναι και η μοναδική στη δικογραφία που καταγράφεται το όνομα του Αντόνιο Κόστα, και φαίνεται ότι πρόκειται για σοβαρότατο λάθος με εξίσου σοβαρές συνέπειες στην πολιτική ζωή της Πορτογαλίας.

Ο Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία όταν οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στο γραφείο του καθώς και σε σπίτια και γραφεία υπουργών της κυβέρνησής του για υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με τις εξορύξεις λιθίου και τις εγκαταστάσεις «πράσινου» υδρογόνου. Μάλιστα συνελήφθη ο προσωπάρχης του, Βίτορ Εσκαρία, με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi