Ρωσία: “Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ μια θάλασσα του ΝΑΤΟ”

συμφωνία Ρωσία ΝΑΤΟ Τουρκία

Τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε σήμερα (13/4) ότι η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ μια «θάλασσα του ΝΑΤΟ».

Ο Πεσκόφ απάντησε με αυτόν τον τρόπο στον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα που είχε καλέσει το ΝΑΤΟ να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο για την ασφάλεια της περιοχής.

«Είναι καιρός να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο ασφαλείας για όλα τα έθνη της περιοχής που απειλούνται» και να κάνουμε τη Μαύρη Θάλασσα «αυτό που έχει γίνει η Βαλτική Θάλασσα: μια θάλασσα του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα σε μήνυμα που απηύθυνε μέσω βιντεοσύνδεσης κατά την έναρξη διάσκεψης στη Ρουμανία.

Το σχόλιο αυτό καταδικάστηκε από τη Μόσχα, όπου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων: «Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ μια θάλασσα του ΝΑΤΟ».

«Είναι μια θάλασσα την οποία μοιράζονται πολλές χώρες, πρέπει να είναι μια θάλασσα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και ασφάλειας για όλα τα παράκτια κράτη. Και αυτή η ασφάλεια είναι αδιαίρετη», πρόσθεσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Πηγή: newsit.gr