Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones

Πούτιν

Το Κρεμλίνο κατέρριψε δύο ουκρανικές συσκευές

Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω επίθεσης της Ουκρανίας με drones χθες (2/5) το βράδυ, καταγγέλλει το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, η Μόσχα καταγγέλλει «τρομοκρατική ενέργεια» και ισχυρίζεται ότι κατέρριψε 2 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία που κάνει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, εφόσον ισχύει μια απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόσχα απέχει 800 χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα που εγείρει ερωτήματα για την πτήση των drones στον ρωσικό εναέριο χώρο.

Παράλληλα, κυκλοφορούν και βίντεο στα social media που δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αντι-αεροπορικά πυρά.

Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητά τους.

Σύμφωνα με αναφορές στα social media, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά drones που είχαν στόχο την προεδρική κατοικία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά δεν πέτυχαν τον στόχο τους, παρά μόνο προκάλεσαν υλικές ζημιές.

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα όταν και όπου κρίνει σκόπιμο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου και μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Διαβάστε επίσης  Ρωσία: Τεμάχισε την κοπέλα του σε κρεατομηχανή και πήρε χάρη επειδή πολέμησε στην Ουκρανία