Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση δείχνει νίκη Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο γύρο

Τουρκία Κωνσταντινούπολη κορονοϊός Μακρόν

Κακά μαντάτα για τον Ερντογάν

Μόνο δυσάρεστα μπορούν να χαρακτηριστούν τα νέα στην Τουρκία για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και αυτό γιατί νέα δημοσκόπηση τον φέρνει δεύτερο, πίσω από τον αντίπαλό του υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η δημοσκόπηση είναι της εταιρίας της ORC Research και διεξήχθη μεταξύ 4 και 6 Μαρτίου, δηλ. τις ημέρες που η αντιπολίτευση ήταν σε κρίση, μετά την αποχώρησης της Ακσενέρ και μέχρι να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου.

Στο ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν σε περίπτωση που ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρεθούν αντιμέτωποι στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, οι Τούρκοι απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, σε ποσοστό 56,8%, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος πήρε μόνο το 43,2% των απαντήσεων.

Διαβάστε επίσης  Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Τουρκία

Οι απαντήσεις αυτές βέβαια θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και υπό το πρίσμα της αντιπαράθεσης που είχε ο Κιτσντάρογλουμε την Ασκενέρ, αντιπαράθεση που ίσως αύξησε την συμπάθεια προς το πρόσωπο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η ORC Research θεωρείται ότι είναι μία εταιρεία φιλικά προσκείμενη στον Ερντογάν. Συνήθως εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά του ΑΚΡ. Στην έρευνα συμμετείχαν 1850 άτομα σε 28 επαρχίες.

Πηγή: enikos.gr