Κορονοϊός: Τσίχλα κατά του ιού σε πειραματικό στάδιο

εμβιομηχανική

Το ιικό φορτίο στα δείγματα εμφάνισε μείωση πάνω από 95%

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, πραγματοποίησαν εργαστηριακά πειράματα για μια τσίχλα που είναι ικανή να περιορίσει την ποσότητα (φορτίο) του ιού στο σάλιο και έτσι να βοηθήσει στον περιορισμό της μετάδοσης του.

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Χένρι Ντάνιελ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “Molecular Therapy” (Μοριακή Θεραπεία), εξέτασαν δείγματα σάλιου και ρινοφάρυγγα από ανθρώπους μολυσμένους από τον κορονοϊό για να δουν πως θα ανταποκριθεί η τσίχλα.

Η συγκεκριμένη τσίχλα δεν είναι μία απλή, συνηθισμένη, αλλά περιέχει πρωτεΐνη ACE2 η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς λειτουργεί ως “πύλη” εισόδου στην κυτταρική επιφάνεια του ανθρώπου. Αποδείχθηκε λοιπόν, ότι τα ιικά σωματίδια προσκολλώνται στους “υποδοχείς” (απομίμηση των πραγματικών στα ανθρώπινα κύτταρα) της πρωτεΐνης ACE2 στην τσίχλα. Έτσι, το ιικό φορτίο στα δείγματα εμφάνισε μείωση πάνω από 95%.

Συμπέρασμα έρευνας

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “η τσίχλα με τις πρωτεΐνες που παγιδεύουν τον ιό, προσφέρει μια γενική φθηνή στρατηγική για την προστασία των ασθενών από τις περισσότερες στοματικές ιικές επαναλοιμώξεις μέσω της μείωσης του ιικού φορτίου ή της ελαχιστοποίησης της μετάδοσης του σε άλλους”.

Διαβάστε επίσης
Γκίκας Μαγιορκίνης: «Σε 2 εβδομάδες καθαρότερη εικόνα για την Όμικρον - Αύξηση κρουσμάτων σε μεγαλύτερους»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *