Γαλακτομπούρεκο: Συνταγή από το Αγιο Ορος

Γαλακτομπούρεκο Αγιο Ορος

Πως θα φτιάξετε το υπέροχο γλύκισμα

Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα γλυκά που έχει φανατικούς θαυμαστές…

Πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας γαλακτομπούρεκο σύμφωνα με την παράδοση από το Αγιο Ορος.

Δείτε τη συνταγή που ακολουθεί…

Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλυτζάνι βούτυρο
4 φλυτζάνια γάλα
3 αυγά και 2 κροκάδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
4 βανίλιες
Σιρόπι: 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη, 1 φλυτζάνι νερό, 1 λεμονόφλουδα

Εκτέλεση

Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω , τα βουτυρώνουμε ένα – ένα και τα κόβουμε στο σχήμα του ταψιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη , προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα καυτό. Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα για να τη δέσουμε. Την ανακατεύουμε στη φωτιά ανάλαφρα.

Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στην κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα και τη απλώνουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175ο C. Περιχύνουμε το σιρόπι ανάλαφρα.

Πηγή: monastiriaka.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *