Αγρότες έκαψαν λάστιχα και άχυρα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Λάρισα αγρότες

Στο πλαίσιο της λήξης των κινητοποιήσεών τους

Στη συμβολική καύση λάστιχων και άχυρων στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, προχώρησαν σήμερα οι αγρότες του Πλατύκαμπου.

Οι αγρότες προχώρησαν σε αυτή την πράξη στο πλαίσιο της λήξης των κινητοποιήσεών τους, την οποία γνωστοποίησαν με σχετική ανακοίνωση χθες, Δευτέρα.

Λάρισα αγρότες

Οι αγρότες κατέφθασαν στον χώρο της πλατείας χθες, όπου και διανυκτέρευσαν, ενώ σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, θα κινηθούν για την περιοχή της Φιλιπούπολης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ Λάρισας.

Λάρισα αγρότες

Δείτε επίσης: Αποχωρούν αγρότες και τρακτέρ από το μπλόκο του Πλατυκάμπου

Επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρησή των αγροτών και των τρακτέρ από το μπλόκο του Πλατυκάμπου εξέδωσε η Πανελλήνια Επιτροπή των μπλόκων.

Οπως τόνισαν οι αγρότες, σήμερα επιστρέφουν στα χωριά τους, όμως αύριο θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιτροπής των μπλόκων

«Την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της.

Λάρισα αγρότες

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχουμε πολύμορφα σε όλη την χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα. Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο το λαό μας.

Λάρισα αγρότες

Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας επειδή δεν θέλει να θίξει ούτε κάτ’ ελάχιστον τα συμφέροντα μας χούφτας εμποροβιομηχάνων και μεγαλοεισαγωγέων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού μας… Η κυβερνητική άρνηση δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα».

Λάρισα αγρότες

Πηγή φωτό: Eurokinissi