Ανακατασκευή κεντρικού οδικού άξονα στις Συκιές

Σε εξέλιξη το έργο οδοποιΐας στη Δ.Ε. Συκεών προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται από δημοτικούς πόρους

Σε εξέλιξη το έργο οδοποιΐας στη Δ.Ε. Συκεών προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται από δημοτικούς πόρους

Τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης «οργώνουν» τις Συκιές. Μετά την περιοχή Καυκάσου και Μακεδονομάχων, αυτά… κατηφόρισαν νοτιότερα προκειμένου να ανακατασκευάσουν έναν ακόμη κεντρικό οδικό άξονα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την οδό Ελπίδος στην περιοχή των Τειχών και της Πολιτιστικής Γειτονιάς, η οποία ξεκινά από τη διασταύρωση των οδών Μακεδονομάχων και Μετεώρων, και φθάνει μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου, και η οποία αναπτύσσεται σε τέσσερις λωρίδες (δυο ανά κατεύθυνση). Εκεί βρίσκονται και σήμερα τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης τα οποία θα παραδώσουν σε χρήση μια σύγχρονη και ασφαλή οδό.

Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας της οδοποιΐας στη Δ.Ε. Συκεών, η οποία προβλέπει πλήρη ανακατασκευή, ασφαλτοστρώσεις διπλής στρώσης νέου αντιολισθηρού τάπητα και αναπλάσεις σε 29 οδούς, όπως επίσης και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε 32 οδούς με την αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 3.950.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο. Ήδη, το προηγούμενο διάστημα έχουν ανακατασκευασθεί και ασφαλτοστρωθεί δέκα οδοί, που είναι οι Μ.Μερκούρη, Ρ. Φεραίου, Γ.Γεννηματά, Αγ. Δημητρίου, Μακεδονομάχων, Αμαλιάδος, Καυκάσου, Θερμοπυλών, Τυρνάβου και Σοφοκλέους, για να προγραμματίζονται οι επόμενες παρεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης
ΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Οι εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης της οδού Ελπίδος ολοκληρώνεται με την επίστρωση δεύτερου στρώματος αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα. Ο σχεδιασμός, που βρίσκεται σε υλοποίηση, περιλαμβάνει εργασίες επίσης στις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Αλ. Παπαναστασίου, Ναυαρίνου, Στρ. Ι. Σαράφη, Θουκυδίδου, Ζαρίφη, 28ης Οκτωβρίου, Αράχωβας, Βαμβακά, Δελφών, Ναυπλίου, Νικομήδειας, 26ης Οκτωβρίου, Σουρμένων, Ολ. Πάλμε, Ιερολοχιτών, Δραγατσανίου, Φιλ. Εταιρείας, Δημητρίου & Ανδρέου, τμήμα της Επταπυργίου.