Χιόνια και στην Κοζάνη – Παγοδρόμιο ο δρόμος για Πτολεμαΐδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταξιάρχης Αρναία χιόνι

Επί ποδός τα αρμόδια συνεργεία για να αποφευχθούν τα προβλήματα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται και η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα, καθώς οι δρόμοι έχουν “ντυθεί” στα λευκά και οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσκολίες.

Κοζάνη και Πτολεμαΐδα ντύνονται στα λευκά με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να επιβεβαιώνονται και τα χιόνια να πέφτουν από το νωρίς το πρωί. Οδηγοί χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς το ύψος του χιονιού και ο πάγος σε ορισμένα σημεία κάνουν την οδήγηση επικίνδυνη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα, με τα αρμόδια συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός για το κύμα κακοκαιρίας που ήδη έχει ξεκινήσει.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ τέθηκε, με αποφάσεις των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας, ο υποχρεωτικός εφοδιασμός με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες, όλων των οχημάτων που κινούνται σε δρόμους των νομών Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, λόγω της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και μέχρι την εξομάλυνσή τους.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά – Στα “λευκά” η Φλώρινα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πρόκειται για τα εξής σημεία: Σε όλο το οδικό δίκτυο των νομών Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών, στους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, όπως και στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού που διέρχεται από τον ίδιο νομό, αλλά και στους Δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα οχήματα που διαθέτουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), δηλαδή φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S. «Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsit.gr