Εκτός ελέγχου τα περιστατικά bullying στη χώρα – Πέντε άτομα ξυλοκόπησαν 12χρονο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πειραιάς bullying

Του έστησαν ενέδρα έξω από το σχολείο

Εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι τα περιστατικά bullying στη χώρα μας έχουν παρουσιάσει μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Νέο περιστατικό σχολικής βίας σημειώθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι, αμέσως με το σχόλασμα, στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Ένας μαθητής της 1ης Γυμνασίου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού για ασήμαντη αφορμή, έξω ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα, ενώ το βίντεο του ξυλοδαρμού του, το τράβηξε μια συμμαθήτριά του από άλλη τάξη, «για να γελάσουν», όπως παραδέχτηκε η ίδια η ανήλικη στη μητέρα του θύματος.

Σύμφωνα με την Ελισάβετ Κούκου, μητέρα του 12χρονου μαθητή, πέντε ανήλικοι, 12-14 ετών, έστησαν ενέδρα στον γιο της, έξω ακριβώς από το σχολείο, όπου τον περίμεναν για να του επιτεθούν.

«Η διευθύντρια του σχολείου, μου είπε ότι έμαθε ότι τα συγκεκριμένα παιδιά, πριν το συμβάν, έλεγαν “πάμε να τον βγάλουμε σέντρα”, δηλαδή να του στήσουν καρτέρι και να τον χτυπήσουν» αναφέρει η μητέρα του μαθητή.

Σύμφωνα με την ίδια, αιτία της διένεξης ήταν κάποιες σπρωξιές που αντάλλαξε ο γιος της στις σκάλες του σχολείου με τους υπόλοιπους μαθητές, οι οποίοι συσπειρώθηκαν εναντίον του, με σκοπό να του επιτεθούν σε ανύποπτη στιγμή.

Συγκεκριμένα, οι πέντε ανήλικοι περίμεναν τον 12χρονο σε απόσταση δύο μέτρων από την κεντρική πόρτα του 10ου Γυμνασίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ουδείς είχε αντιληφθεί τις προθέσεις τους, ούτε οι καθηγητές, αλλά ούτε οι υπόλοιποι μαθητές.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο 12χρονος δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο και αμέσως πέφτει στο έδαφος, ενώ βάζει τα χέρια του στο κεφάλι για να προστατευτεί.

Όταν οι πέντε ανήλικοι σταμάτησαν να τον γρονθοκοπούν, ο 12χρονος αναζήτησε καταφύγιο σε παρακείμενο κατάστημα ρούχων, το οποίο ανήκει σε πρόσωπο από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειάς του. Ειδοποιήθηκαν οι γονείς του, που έφτασαν αναστατωμένοι στο κατάστημα για να τον παραλάβουν. Όση ώρα ο μαθητής βρισκόταν εντός του καταστήματος, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι πέντε ανήλικοι δράστες τον περίμεναν υπομονετικά, για να του επιτεθούν ξανά.

Η μητέρα του 12χρονου κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά, για ενδοσχολική-εξωσχολική βία, εξύβριση και κλοπή, καθώς διαπιστώθηκε πως του είχαν κλέψει και το πενιχρό χαρτζιλίκι του.

Σήμερα το πρωί η μητέρα του 12χρονου μαθητή επισκέφτηκε το 10ο Γυμνάσιο για να ενημερώσει τη διευθύντρια του σχολείου και εκεί συνάντησε τη μητέρα ενός εκ των πέντε μαθητών, που γρονθοκόπησαν τον γιο της. Σύμφωνα με την Ελισάβετ Κούκου, η μητέρα του ανήλικου δράστη την επέπληξε, επειδή… τόλμησε να καταφύγει στην αστυνομία, θεωρώντας υπερβολική την αντίδρασή της και δικαιολογώντας, ταυτόχρονα, τον γιο της.

«”Δεν φταίει μόνο ο δικός μου γιος, θα φταίει και ο δικός σου” μου είπε» προσθέτει η μητέρα του 12χρονου.