Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Ανοίγει αύριο (20/9) για τα βαρέα οχήματα

Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Πότε θα γίνει η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Αύριο Τετάρτη, μετά τις 17:00, αναμένεται να να αποδοθεί στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα το τμήμα Γυρτώνης – Συκουρίου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κάτι για το οποίο γίνονται προσπάθειες και έλεγχοι.

Αυτό έκανε γνωστό ο Δημήτριος Γκατσώνης, Αντιπρόεδρος της Hellastron και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Υποδομών& Μεταφορών ITC 2023.

Η κίνηση των οχημάτων θα συνεχίσει να πραγματοποιείται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μέχρι την πλήρη απόδοση και των δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση σε κυκλοφορία.

Όπως είπε ο κ. Γκατσώνης, στο εν λόγω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 3χλμ., το τοίχωμα είναι μόλις 2 μέτρα, με συνέπεια ο δρόμος να είχε μετατραπεί σε κωπηλατοδρόμιο. «Μόλις υποχώρησαν τα νερά, κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους και αποδόθηκε σταδιακά στην κυκλοφορία», προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης  Κακοκαιρία Elias: Βόλος και Εύβοια μετρούν τις πληγές τους - Μεγάλες καταστροφές (BINTEO)

Ερωτηθείς για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας, τόνισε ότι είναι άγνωστο το ακριβές χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι μπορεί να χρειαστεί και 1-1,5 μήνας.

Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή λιμνάζουν τα νερά και θα πρέπει να υποχωρήσουν, ώστε να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Συμπλήρωσε ότι οι γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου δεν έπαθαν τίποτα, η κρεμαστή όμως πεζογέφυρα στα Τέμπη καταστράφηκε, ενώ πολύ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το τοπικό οδικό δίκτυο.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους της χώρας με διόδια, ο κ. Γκατσώνης είπε πως το πρώτο οκτάμηνο του έτους έκλεισε με αύξηση της τάξης του 11% σε σύγκριση με το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ