Εβρος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού μεταναστών που προωθήθηκαν σε ελληνικό έδαφος

ΕΜΑΚ

Στο σημείο η ελληνική συνοριοφυλακή και η ΕΜΑΚ

Το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιουνίου ξεκίνησε ελληνική επιχείρηση ξεκίνησε ια την διάσωση των 80 μεταναστών που προωθήθηκαν σε ελληνικό έδαφος στον Εβρο.

Eιδικότερα, στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή η ελληνική συνοριοφυλακή και η ΕΜΑΚ.

Δείτε επίσης: Εβρος: Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους μετανάστες που εντοπίστηκαν

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμιζότανε ότι οι «ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα», και ότι έχει ενημερωθεί η τουρκική κυβέρνηση για «την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Διαβάστε επίσης  Εβρος: Τα πρώτα λόγια του συνοριοφύλακα που δέχτηκε σφαίρα - «Γιατρέ, ευχαριστώ που με έσωσες»

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Οι παράτυποι μετανάστες όπως ενημερώνει και η ελληνική κυβερνηση, έχουν πλέον περάσει σε ελληνικό έδαφος. Για τη διάσωσή τους έχει σπεύσει η ελληνική συνοριοφυλακή και η ΕΜΑΚ.